in

Megjöttek az új számok: bezuhant a DK!

A Fidesz stabilan vezet, Gyurcsányék viszont csúsznak lefelé a Republikon felmérése szerint

Továbbra is magabiztosan őrzi előnyét a Fidesz-KDNP a pártok népszerűségi versenyében – derül ki a Republikon Intézet friss pártpreferencia-kutatásából, amelyet a Telex közölt.

A kormánypártok támogatottsága áprilisban változatlanul 34 százalékos volt a teljes népesség körében, és 48 százalékos a pártválasztók között, ami szinte megegyezik a márciusi adatokkal.

Meglepetés ugyanakkor, hogy

a Demokratikus Koalíció visszaesett,

a vizsgált kategóriákban 2 illetve 3 százalékkal, így Gyurcsányék a teljes népességen belül 12, míg a pártválasztók között 17 százalékon állnak jelenleg. Ahogy a felmérés is megjegyzi, a DK támogatottsága a 2022-es választás óta nem csökkent.

A Republikon ennek hátterében azt valószínűsíti, hogy a választók nem igazán díjazták Gyurcsányék támadásait Karácsony Gergely főpolgármester ellen.

 

 

Republikon Magyar Kétfarkú Kutya Pártot (MKKP) nevezte április nyertesének,

miután az MKKP a pártválasztóknál elérte az öt százalékos parlamenti küszöböt.

Hozzáteszik ugyanakkor, hogy a párt ezzel együtt a választásokon hajlamos alulszerepelni.

Biztosan bejutna a parlamentbe ugyanakkor a Mi Hazánk Mozgalom, amely a teljes népességen belül 5, a pártválasztók között 8 százalékon áll.

A felmérés szerint a Momentum viszont csak elenyésző mértékben tudott erősíteni, a választók 5 illetve 7 százalékát adná a szavazatát a mostanában leginkább kordonbontásokkal foglalatoskodó pártra. Bár a Republikon szerint ezen akciók eredményei majd csak a következő hónapokban fognak meglátszani Gelencsér Ferencék népszerűségén.

 

Az MSZP, az LMP, a Párbeszéd és a Jobbik támogatottság nem mutatott értékelhető elmozdulást,  a felmérés alapján jelenleg csak a szocialistáknak van esélyük a parlamentbe kerülésre.

 

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Tombol a nemzetközi baloldal – Orbán Viktor barátja, Erdogan nyert

Nocsak! Kinevezték Ódor Lajost, Szlovákia első magyar miniszterelnökét