in ,

Megjött az ukáz odaátról – Financial Times: Az Európai Bizottságnak szigorú nyomás alatt kell tartania Magyarországot és Lengyelországot

A lap szerint az EU-nak keményen kell fellépnie a „demokráciát fenyegető belső veszélyekkel szemben”.

Vezércikkben fejtette ki a Financial Times, hogy Brüsszel jogosan gyakorol nyomást Magyarországra és Lengyelországra a jogállamisági reformok terén. Mint írták, „az Európai Bizottságnak keményen kell fellépnie a demokráciát fenyegető belső veszélyekkel szemben”. A lap szerint új front nyílt Brüsszel és az „EU kínos csapata” között a jogállamiság és a demokratikus kormányzás terén. 

Mindenki nagy meglepetésére, az „EU kínos csapata” alatt a lap Magyarországra és Lengyelországra utalt.

Miután bemutatták Lengyelország helyzetét amely a látásukban elkeserítő, kifejtették, hogy „soha nincs jó alkalom arra, hogy az ember jelentős külföldi támogatásokat veszítsen, de ez a pillanat rosszabb, mint a legtöbb. […] Ugyanez igaz az EU másik enfant terrible-jére, Magyarországra is, amelynek gazdaságélénkítési tervét nem hagyták jóvá, és amely a korrupció elleni küzdelemben elért rossz eredményei miatt felfüggesztett támogatásokkal néz szembe”.

„Miután megmutatta pénzügyi izmait és látta a reakciót, Brüsszel jól teszi, ha kitart ezen az úton. Nagy a kísértés, hogy elkerülje a konfrontációt egy olyan időszakban, amikor egy külső ellenség megpróbálja megosztani Európát. Ez hiba lenne. A liberális demokratikus modelljét fenyegető külső fenyegetés még fontosabbá teszi, hogy Európa egyre keményebben lépjen fel az otthonához közelebbi fenyegetésekkel szemben” – zárták.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

  

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Deutsch Tamás rendkívüli nyílt levele az Európai Parlament elnökének

A Momentum nekiment a DK-nak – Momentum: Déri az árnyékot választotta!