in ,

Megint átverték a budapestieket? A BKK azt állította, sűrítettek a járatokon, az utasok ezt nem érzékelik

„Mese. Nincs sűrítés a Rákóczi úton sem (pl. 8E), ugyanazok az indulások, mint februárban. Sőt, inkább »eltűnnek« indulások” – jegyezte meg az egyik utas a BKK közösségi oldalán.

Mint arról korábban írtunk, a kormány legfrissebb döntése értelmében hazánkban kedd éjféltől ismét bevezetésre került a rendkívüli jogrend. Orbán Viktor miniszterelnök kedd esti bejelentése során a többi között arról is beszélt, hogy a zsúfoltság mérséklése érdekében, a reggeli és déli csúcsforgalomban járatsűrítéseket rendeltek el a tömegközledésben, valamint újra ingyenessé tették a parkolást.

 

A BKK szerint járataik szeptember óta sűrített menetrenddel közlekednek

A kormányfő által bejelentett járatsűrítések kapcsán a BKK szerdai este közzétett bejegyzésében úgy fogalmazott, „a BKK járatai szeptember óta sűrített menetrenddel közlekednek”. Mint írták: „a BKK járatai szeptember óta maximális kapacitással közlekednek és a reggeli időszakban a szokásostól is sűrűbb menetrend szerint járnak. A társaság természetesen mindenben eleget tesz a közlekedési szolgáltatók számára előírt rendeletnek.”

Az utasok azonban nem érzékelik a járatsűrítéseket, sőt, egyes kommentelők az „indulások eltűnéséről” írnak.

BKK közösségi oldalán az utasok az alábbi, illetve azokhoz hasonló kommentekben fejezték ki elégedetlenségüket, valamint egyet nem értésüket a BKK fent indézett, valamint a társaság közösségi oldalán megosztott posztjában közölt kijelentéseivel kapcsolatban:

„Sajnos ez a közlekedésen nem látszik… A 136E vonalán minimum 10 percenként jön egy busz, ami persze mindig késik, így lesz belőle akár 15 perc is! Tömött buszok a csúcsidőben, kivétel nélkül! Lehet persze szépíteni és kifogásokat keresni, de ezek a száraz tények!…”

***

„Kérdés hol… Egyes villamos ugyanaz a stílus délután fél öt és hat között… Nemhogy a másfél méter, de sokszor a fél sem jön össze távolságban… A szellőztetés hiánya meg az egyre több mélyről jövő köhögés sem egyszerűsíti a helyzetet… Ellenőrök persze sűrítve vannak, ez tény.”

***

„A 77-es troli inkább kimarad, minthogy sűrűbb lenne. Minap is elég sűrűn voltunk rajta.”

***

„A 106 és 34 akkor is csak akkor jön, amikor éppen akar (tapasztalatom szerint óránként kb. 3, max. 4-szer.), heringparti van rajta általában minden reggel…”

***

„Mese. Nincs sűrítés a Rákóczi úton sem (pl. 8E), ugyanazok az indulások, mint februárban. Sőt, inkább »eltűnnek« indulások.”

***

„Semmit nem sűrítettek a járatokon. A 2-es metró, a 3-mas ugyanolyan ritkán jár a reggeli órákban! Tömeg van, csak a BKK-nál mindenki a fűtött irodában ül, onnan nem látják!”

***

A BKK közösségi oldalán olvasható, fentebb idézett kommentek szerint tehát az utasok nem érzékelik a járatsűrítéseket, sőt, egyes kommentelők az „indulások eltűnéséről” írnak.

 

(mandiner.hu)

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Hoppá: hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentik Niedermüller Pétert

Szanyi Tibor: Dobrev Klára hazudik reggel, délben és este