in ,

Megint a liberális Fake NEWS keltette a hangulatot – Werber-ötlet a vakverésről szóló történet?

Az LMP-nek dolgozó nő az LMP közeli blogon írt az apja esetéről

Egyre ellentmondásosabb az ellenzéki sajtóban futtatott elbeszélés a Weszely Ernőt ért állítólagos inzultusról. A vak zongoristát a hírverés szerint „fideszes nénik tépték meg otthonában”, amiért nem töltötte ki a nemzeti konzultáció kérdőívét.

A nagyobbik kormánypárt úgy véli, a történetet Ron Werber boszorkánykonyhájában színezték ki. Mint köztudott, Werber tanácsaival korábban az MSZP-t segítette hatalomra, most pedig a Szél Bernadett-tel harcba induló LMP fő kampánystratégája.

Fotó: MTI

Weszely Ernő természetesen azt állítja, minden úgy volt, ahogyan ő és a lánya előadták

A Weszely-sztorival az LMP-hez közel álló Reflektor blog állt elő november 6-án. Az olvasó, aki a levelet – vagy, mint Weszely utal rá: levelünket – megküldte a szerkesztőségnek, és egy közösségi oldalon megtalálható profilja szerint április óta az LMP-nek dolgozik on­line kommunikációs területen, nem mellesleg a sértett lánya. Ezt a tényt a legtöbb cikkben elfelejtették megemlíteni.

A portált üzemeltető Fényszóró Média Alapítvány kurató­riumának elnöke, Csarnó Ákos 2014-ben a párt egri polgármesterjelöltje volt, de Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja is helyet foglal a grémiumban.

A blogon megjelenő írás azzal a felhívással zárul, hogy várják a hasonló beszámolókat. Újabb inzultusokról egyelőre nincs hír, az LMP viszont valóban megragadta az alkalmat arra, hogy a Weszely-ügy apropóján betolja kampányüzeneteit a sajtóba.

Ungár Péternek például sikerült kihoznia az állítólagos inzultusból azt, hogy pártja emelni akarja a minimálnyugdíj összegét. Az LMP társelnöke, Hadházy Ákos pedig egy idős ember „megtépéséből” azt olvasta ki a legfontosabb üzenetként, hogy az emberek nem dőlnek be a Fidesz „álkonzultációjának”.

Figyelemre méltó egyébként, hogy maga a sértett sem az állítólagos bántalmazást tartja fontosnak. Az eset miatt nem is tett feljelentést. Ehelyett az Index kérdésére elmondta: „A levelünk csak egy figyelemfelhívás arra, hogy az emberek ne bolonduljanak meg teljesen.”

A Hír TV-ben aztán mindezt kiegészítette azzal, hogy mennyire zavarja a sorosozás, a migránsellenes hangulat, és hogy ő szégyelli magát a gyűlölködők helyett. Weszely természetesen azt állítja, hogy a története szóról szóra igaz.

Csakhogy elbeszélése számos ellentmondást tartalmaz. Például a Reflektoron még úgy jelent meg, hogy „a nők elkezdték tépni a haját és a bal fülét, rikácsoltak, hogy milyen hálátlan, migránsoztak, kerítéseztek, Soros-bérenceztek”. Mindez a Hír TV-ben már azzá szelídült, hogy „az egyik nő gesztikulálás közben meghúzta Weszely haját és a fülét”.

A különböző cikkek alapján az sem biztos, hogy idős aktivisták jártak Weszely Ernőnél (hol bizonyossággal, hol feltételes módban írnak a korukról).

Ráadásul az egyik variáció szerint az inzultusnak az vetett véget, hogy a zenész szomszédja kinézett az ablakon, és megszólította a támadókat – következésképp látta is őket, másutt viszont a vállaltan baloldali érzelmű, a konzultációs ívet lesz…rozó Weszely Ernő azt állítja, hogy a szomszédja talán nem is látta a két nőt, mert azok már elmentek, mire az illető kijött a lakásából.

A zenész arról, hogy történetét hazugságnak nevezték, azt mondta: „Nekem nincs ehhez elég fantáziám.” Az LMP által nemrég leszerződtetett Ron Werbernek viszont annál inkább. Az ő nevéhez fűződik a negatív kampány meghonosítása a magyar politikában.

Az ellenfelek karaktergyilkosságát is bevetve segítette hatalomra az MSZP-t 2002-ben. – Elviselhetetlen feszültségben tartotta a közéletet, mélyebbre ásta az árkokat, teret engedve a színtiszta gyűlölködésnek – írta a tanácsadóról a Hír TV szöveges beszámolója 2012-ben.

 

(Nagy Áron, Kárpáti András, magyaridok.hu)

Megbaszná a rendszert Csintalan Sándor

Orbán Viktor – Hungary first