in ,

Megérkezett a vakcina Magyarországra! Már szombaton megkezdődik az egészségügyi dolgozók oltása

Várhatóan már szombaton megkezdődik az egészségügyi dolgozók beoltása az országba érkezett első koronavírus-járvány elleni vakcinával.

Várhatóan már szombaton megkezdődik az egészségügyi dolgozók beoltása az országba érkezett első koronavírus-járvány elleni vakcinával. Legelőször ötezer személyt oltanak majd be. A koronavírus ellen egyedül az oltás jelent hatékony védelmet, ezért a legfontosabb, hogy minél többen regisztráljanak a vakcinainfo.gov.hu oldalon. 

 

 

Az M1 aktuális csatorna információi szerint már december 26-án elkezdődik az egészségügyi dolgozók koronavírus elleni oltása a Dél-pesti Centrumkórházban, majd délután a Semmelweis Egyetem Klinikáján. Az egészségügyi dolgozók körében óriási az érdeklődés a vakcina iránt – hangzott el a csatornán.

Mint mondták:SZOMBATON HÁROMNEGYED 9-KOR MEGÉRKEZETT A DÉL-PESTI CENTRUMKÓRHÁZBA AZ ELSŐ VAKCINASZÁLLÍTMÁNY, AMELYET RENDŐRI FELVEZETÉSSEL, HŰTŐTEHERAUTÓVAL HOZTAK.
A mínusz 80 Celsius-fokon tárolt oltóanyag sértetlenségét katonák ellenőrizték, mielőtt bevitték az intézménybe, majd azonnal egy szintén mínusz 80 fokos hűtőbe rakták – ismertették. Hozzátették:
VASÁRNAP MIND AZ ÖT OLTÓPONTON – A DÉL-PESTI CENTRUMKÓRHÁZBAN, AZ ORSZÁGOS KORÁNYI PULMONOLÓGIAI INTÉZETBEN, A SEMMELWEIS EGYETEM KLINIKÁJÁN, A NYÍREGYHÁZI SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KÓRHÁZBAN ÉS A DEBRECENI EGYETEM KENÉZY GYULA EGYETEMI KÓRHÁZÁBAN – ELKEZDIK OLTANI AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKAT.

Közel 5 ezer dolgozót tudnak beoltani

Mint arról korábban beszámoltunk,szombat hajnalban átlépte a magyar határt az első vakcinaszállítmány. Magyarországra az Európában elsőként engedélyeztetett koronavírus elleni oltóanyag, a Pfizer-BioNTech vakcinája érkezett. A kora reggeli órákban a hegyeshalmi átkelőről rendőri biztosítás mellett elsőként a Dél-pesti Centrumkórházba szállították a vakcinákat. Az első szállítmány
9750 ADAG OLTÓANYAGOT TARTALMAZ, AMELY 4875 EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓ OLTÁSÁT TESZI LEHETŐVÉ, tekintettel arra, hogy egy embernek – 21 napos eltéréssel – két oltást kell beadni.

2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása.

 

 

 

 

(origo.hu nyomán)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

A legaranyosabb karácsonyi üdvözlet – Unokája társaságában kíván boldog karácsonyt Orbán Viktor – Fotó!

Willkommen! Eközben Berlinben megint lövöldözés volt