in , ,

Megcáfolta az idegenszívű Róna Péter hazug kijelentéseit a Miniszterelnökség

Az ATV megkeresésére cáfolta meg a Miniszterelnöki Sajtóiroda Róna Péter hazugságait

 

Az ATV megkeresésére cáfolta meg a Miniszterelnöki Sajtóiroda Róna Péter hazugságait. A baloldali államfő-jelölt az uniós kifizetésekkel kapcsolatosan terjesztett álhíreket.
Alaptalan és valótlan állítások, amit Róna Péter mond. Róna Péter hazug kijelentéseivel ellentétben a tárgyalások folyamatosak, csak ezen a héten két hivatalos egyeztetés volt a Bizottsággal, az egyik a következő hétéves uniós ciklusról, a másik Magyarország Helyreállítási Tervéről

– ezzel reagáltak a Miniszterelnökség részéről az ATV.hu-nak arra, hogy Róna Péter, az ellenzék államfőjelöltje az ATV Egyenes beszéd című műsorában pénteken kijelentette: az EU egyik vezetőjétől úgy tudja, nem lesz több tárgyalás Magyarországgal az uniós helyreállítási alapról és az ehhez kapcsolódó uniós támogatásokról.

Egyetlen euró támogatás sem fog Magyarországra jönni az Európai Uniótól, amíg Orbán Viktor a miniszterelnök

– állította Róna Péter az uniós vezetőre hivatkozva.

Mint ismert, a magyar kormány 2511 milliárd forintos Next Generation EU helyreállítási forrásra nyújtott be igényt az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottságnak. A tárgyalások elhúzódását a kormány részéről a családvédelmi törvény módosításával magyarázzák – ezek szerint a Bizottság elnöke több időpontot is megjelölt korábban a tárgyalások bizonyos fázisában a budapesti látogatására, de ezt a törvény elfogadása után lemondta. A Bizottság részéről viszont jogállamisági kritériumokról nyilatkoztak, amik a közbeszerzések átláthatóságát és a korrupció elleni keretrendszert érintik. (A családvédelmi törvény miatt kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság.) A tét az igényelt 2511 milliárd előlegének az utalása, ami több mint 326 milliárd forint. Kormányzati nyilatkozatok arról szólnak, hogy az áprilisi parlamenti választások után felgyorsulhatnak a tárgyalások, és megszülethet a megállapodás a helyreállítási alapról.
A Miniszterelnökség részéről arra, hogy a 2021-től induló EU-s hétéves büdzséből érkeznek-e a Magyarországnak járó uniós források, azt válaszolták: a már futó programokra folyamatosan utal a Bizottság.

A V4-országok közül Magyarország vezeti a lehívási rangsort, ami pontosan mutatja a magyar uniós programok megfelelőségét és a források szabályos felhasználását

– írta válaszában a Miniszterelnöki Sajtóiroda.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Maki és Kati elintézi – Hivatalos: ha a baloldalra szavazol nem lesz Paks2, de lesz cserébe négyszeres rezsiár

      Kocsis Máté a szemkilövetőről: totál gátlástalan ez a fickó