in ,

Maszopos lázadás van! Tütü Kata minden jelöltségtől visszalép, ha Mesterházy lesz az MSZP társelnöke

„Nem tudok és nem is fogok együtt dolgozni Mesterházy Attilával”

„Nem tudok és nem is fogok együtt dolgozni Mesterházy Attilával” – így nyilatkozott Tüttő Kata, MSZP-s főpolgármester-helyettes a Klikk tv-nek azzal kapcsolatban, hogy Mesterházy az MSZP társelnöki tisztségére pályázik. Közben a Magyar Nemzet arról ír, hogy biztosra veszi az MSZP Pest megyei szervezetének elnöke, hogy a bíróság is kimondja, a pártvezetés jogtalanul oszlatta fel őket, ezért illegitim lesz a szocialisták tisztújító kongresszusa és Tóth Bertalan esetleges elnöksége. Fekete Zoltán szerint így kérdéses, hogy győzelme esetén Tóth Bertalan egyáltalán köthet-e megállapodást az ellenzéki együttműködésről szóló tárgyalásokon.

Szeptember 19-én esedékes az MSZP tisztújítása, melyen Mesterházy Attila a társelnöki tisztségért indul. Tüttő Kata, MSZP-s főpolgármester-helyettes – aki maga is pályázatot nyújtott be az alelnöki tisztségre és országos elnökségi tagságra. Tüttő erről úgy nyilatkozott:

 

A közösségem bárhogy dönthet, de elég határozottan mondom, nem tudok és nem is fogok együtt dolgozni Mesterházy Attilával. Ha őt választják a küldöttek társelnöknek, akkor én minden jelöltségemtől vissza fogok lépni.

Az, hogy a fideszes Budai Gyula is Mesterházy megválasztása mellett kampányol – írja a Hírklikk – Tüttő Kata szerint nem előzmény nélküli, ugyanis szerinte a kormánypárt beleszól az MSZP belső ügyeibe.

A Fidesz médiumai szurkolnak Mesterházy társelnökségének. De olyat még nem nagyon láttunk, hogy a Fidesz nyíltan beleszól az MSZP belső közösségének ügyeibe, amit a társaim most látnak

– véli Tüttő. Az MSZP Pest megyei szervezetének feloszlatásáról úgy vélekedett:

a szervezet vezetője és néhány tagja a bántalmazó szerepét töltötték be, és olyan közösségellenes magatartást valósítottak meg az elmúlt években, amiért ennek nem most, hanem sokkal korábban kellett volna véget vetni. Ezt a lépést nem a pártelnök tette meg, hanem egy olyan testület, amelyben valamennyi megye részt vesz.

Hozzátette: „minden, ami közösségellenes tevékenység, annak véget kell vetni”.

MEGYEI PÁRTELNÖK: ILLEGITIM LESZ AZ MSZP KONGRESSZUSA

Biztosra veszi az MSZP Pest megyei szervezetének elnöke, hogy a bíróság is kimondja, a pártvezetés jogtalanul oszlatta fel őket, ezért illegitim lesz a szocialisták tisztújító kongresszusa és Tóth Bertalan esetleges elnöksége. Fekete Zoltán szerint így kérdéses, hogy győzelme esetén Tóth Bertalan egyáltalán köthet-e megállapodást az ellenzéki együttműködésről szóló tárgyalásokon – írta a csütörtöki Magyar Nemzet. A lap felidézte: a pártvezetés azt követően oszlatta fel az MSZP Pest megyei szervezetét, hogy kiderült, Mesterházy Attila “nagyságrendekkel ismertebb és népszerűbb” Tóth Bertalannál, így korántsem biztos, hogy a jelenlegi elnök újrázni tud a szocialisták szep­tember 19-én esedékes tisztújító kongresszusán. Fekete Zoltán a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy mindvégig mindenben betartották a párt alapszabályát, és “eddig semmi baj nem volt velük”. Amikor viszont kiderült, hogy a Pest megyei küldöttek 90 százaléka Mesterházy Attilát látná szívesen az MSZP elnökeként, “egyből rosszak lettek” – tette hozzá.

A pártvezetésben nem hibáztak, hanem lábbal tiporták az alapszabályt

– vélekedett Fekete Zoltán. Ezzel szemben Tóth Bertalan az Indexnek azt hangoztatta, hogy helyes és jogszerű volt a Pest megyei alapszervezet megszüntetése, mert az szerinte az alapszabályába és a gazdálkodási szabályzatába ütköző gyakorlatot folytatott – olvasható a Magyar Nemzetben.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Nem stadion! Folytatódik a Szent Margit Rendelőintézet fejlesztése

      Merénylet Salvini ellen! Megtámadták! Letépték a nyakából a keresztet! Videó