in ,

Merénylet Salvini ellen! Megtámadták! Letépték a nyakából a keresztet! Videó

Fizikai erőszak érte szerdán Matteo Salvinit, a Liga vezetőjét a toszkán kampánykörútján.

Egy húszéves kongói származású nő, aki a tömegben a szenátor mellé férkőzött, felhasította a politikus ingjét és letépte a nyakában lévő rózsafüzért.

Itt a videó a támadásról:

A rendfenntartó erők azonnal letartóztatták az elkövetőt és megállapították, hogy nem volt beszámítható pszichés állapotban.

„Minden rendben, jól vagyok. Bárkinek lehet eltérő véleménye, de a politikába nem férkőzhet be az erőszak. Bármikor vásárolhatok új inget, a rózsafüzért, amit egy plébánostól kaptam ajándékba, azonban nem tudom pótolni” – reagált Salvini, aki folytatja a kampányt.

Döntő csapást mér a jobbközép szövetség a szeptember 20-21-i, hét tartományt érintő regionális választásokon a kormányra – nyilatkozta Matteo Salvini, a Liga vezére. A jobbközép koalíció vezetője 7-0-ás győzelemben bízik. Salvini elképzelhetetlennek tartja, hogy az elkövetkező két évben ne kerüljön sor parlamenti választásokra. A tartományi választások után szerinte a balközép kormánynak le kell vonnia a következtetést és vissza kell vonulnia. A kormányerőket megosztó konfliktusok és a döntések halogatásai miatt sem jósol hosszú időt az ország jelenlegi vezetőségének.

Továbbra sem nyugodt a légkör a migránstáborokban. Újabb felkelés robbant ki a Villa Sikania elnevezésű, szállodából átalakított migránsközpontban, amely a szicíliai, Agrigento megyei Siculianában található.

A bevándorlók megunták a karantént és ezt tetőn ugrálva és a kerítésre csimpaszkodva adták a hatóságok tudtára. Rendszeresek az erőszakos reakciók és a szökések, a rendfenntartó erőknek egyre nagyobb erőfeszítésébe kerül a tábor ellenőrzése. A tábor lakói között tizenhat koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak.

A balkáni útvonalon, a szlovén határon át érkező migránshullám kezelése is megoldatlan. A befogadóközpontok telítettsége miatt már autóbuszokban helyezik el az újonnan érkezett bevándorlókat a karantén idejére. Az Udinétől északra található Tricesimo nevű településen a Missziós Madonna Szentély előtti téren parkolnak a karanténra szolgáló autóbuszok, amelyeket a rendőrség őriz. A migránsok tiltakoznak a körülmények ellen, közel negyvenen szökéssel is próbálkoztak. Giorgio Baiutti, Tricesimo polgármestere tarthatatlannak nevezte az állapotokat és azonnali megoldást sürgetett a hatóságoktól.

Az Udinetoday portál híradása szerint a bevándorlókat végül Udinében, egy kiürített kaszárnyában helyezték el. „A lehető legmélyebbre süllyedtünk” – kommentálta a helyzetet a La Repubblica napilapnak Paola Tracogna, a menedékkérő központ koordinátora, aki felhívtaa figyelmet, hogy a helyzet helytelen kezelése migrációellenes hangulatot válthat ki a helyi lakosok között.

Udine prefektusa jelezte, hogy a bevándorlók befogadására alkalmas épület felkutatásán dolgoznak, amely lehet egy kisebb szálloda, vagy egy használaton kívüli iskolaépület is. A menedékkérők addig tartózkodnának az épületben, amíg menedékkérelmük elbírálásra nem kerül. Ez azonban akár éveket is igénybe vehet. – írj a ripost.hu

 

 

Mindenszo.hu kommentár: a támadónál bizony akár egy kés is lehetett volna!

 

 

Oszd meg másokkal is!

Maszopos lázadás van! Tütü Kata minden jelöltségtől visszalép, ha Mesterházy lesz az MSZP társelnöke

A Karc Fm, Paláver egyik hallgatója szerint volt olyan SZFE tüntető, aki 10.000 Ft-ot kapott, hogy elmenjen tüntetni!