in ,

Márki-Zay Péter beindította a balliberális gőzhengert Hódmezővásárhelyen: jönnek Botka emberei

Már meg is szállták Botka László emberei a vásárhelyi polgármesteri hivatalt

Már meg is szállták Botka László emberei a vásárhelyi polgármesteri hivatalt. Márki-Zay Péter semmiért semmilyen felelősséget nem vállal, és már az első közgyűlésen sem mondott igazat. Erről beszélt a Vásárhely24-nek adott interjújában a Márki-Zay által eltávolított jegyző, Végh Ibolya.

Két nappal Márki-Zay Péter hivatalba lépését követően távozott Hódmezővásárhely aljegyzője. Végh Ibolya 1990 óta dolgozott a vásárhelyi önkormányzatnál, ám az új polgármester hétfőn, a munkaidőt követően négyszemközt közölte vele, hogy nem bízik a munkájában, mert megengedhetetlen módon politizált a szombati közgyűlésen – írja a vasarhely24.com.

A beszédében ugyanis azt állította, csak a hivatalba lépésekor lett számára tiszta, hogy a város milyen mértékben eladósodott. Szerinte ezt a vásárhelyiek eddig nem tudták, ő hozta nyilvánosságra munkába állását követően. Mint felelős aljegyző jeleztem neki, hogy a város költségvetése már február 7-én kikerült az internetre, azóta bárki megnézheti a város honlapján.

Továbbá az eladósodottságról annyit mondtam neki, hogy a 23 milliárdos költségvetési főösszegnek a 2 százalékát sem éri el a város adósságállománya. Tulajdonképpen ez nem hitel, hanem egy részletfizetés, ami több éven keresztül tart: 2030-ig kell megfizetnünk azt a 3,8 milliárd forintot, amit ő 5 milliárdosnak emleget”

– mondta a portálnak adott interjújában Végh Ibolya, aki hozzátette, ezzel Márki-Zay Péter már az ünnepi beszédében sem mondott igazat.

A volt aljegyző elmondta azt is, hogy Márki-Zay Péter mindig diktafont hord magával. Egy alkalommal, amikor kollégájával bent ültek nála, a zsebébe nyúlt, és kivett egy diktafont, majd azt mondta: észre sem vette, hogy ez be van kapcsolva.

Egyébként az asztalára mindig ki van téve a diktafon. Bekapcsolja, amikor kimegy a folyosóra, hogy így beszélgessen az emberekkel. A megbeszéléseinken mindent felírt egy füzetbe, úgy, hogy mellette diktafonon is rögzíti a beszélgetést. Azon sem lepődnék meg ha összevagdosott felvételekkel állna elő

– tette hozzá Végh Ibolya, majd elmondta, hogy először megfenyegette, pszichés nyomás alá helyezve kényszerítette arra, ha nem közös megegyezéssel szüntetik meg a munkaviszonyát, akkor ő bizalomvesztés címszóval azonnali hatállyal felmond neki. A másik választás pedig az volt, hogy közös megegyezéssel megy el, ebben az esetben ad neki 2 hónap felmentési időt, amire az átlag bér jár és 4 havi végkielégítés, ami közös megegyezés esetén jutalomként értelmezendő.

A Márki-Zay által elbocsájtott szakember szerint a függetlennek hazudott politikusnak komoly gondjai vannak a polgármesteri hivatal irányításával:

Márki-Zay Péter nagyon szeret beszélni, és akkor nyugodt, ha rivaldafényben állhat és rajongók veszik körül. A hétköznapokról azonban fogalma sincs: miként kell egy várost működtetni, a Hivatalt irányítani, hogyan kell a beruházásokat levezényelni. Sajnos, ilyen hétköznapi dolgokkal még nem volt ideje foglalkozni. Csakhogy az idő telik, a becsület meg fogy, ahogy a közmondásból ismerjük

– fogalmazott a volt aljegyző.

Végh Ibolya arról is beszélt, rettenetesen rossz a légkör a hivatalban, mindenki félti az egzisztenciáját, szétszakadni látszik a polgármesteri hivatal.  A szocialista Botka László emberei megszállták a hivatalt, és már az „esztergomi mártír”, Tétényi Éva, és a NAV bukott munkatársa, Horváth András is a vásárhelyi polgármesteri hivatalban van – akik kikérték a város összes szerződését.

A szegedi polgármesteri hivatal ügyvédi irodájának munkatársai vizslatják a szerződéseket, hogy április 8-ig valami balhét robbanthassanak ki. Azt akarják bizonyítani a szocialista városvezetés és a Jobbik emberei, hogy Vásárhelyen minden szabálytalanul ment, a köztisztviselők pedig korruptak. Nagyon gyors tempóban kell dolgozniuk, hogy az áprilisi választások előtt kreáljanak valami ügyet, hogy folytathassák a sárdobálást.

– mondta el az elüldözött jegyző.

(forrás: Vincze Viktor Attila, 888.hu)

Fidelitas: Juhász Péter távozzon a közéletből!

Eldőlt: el kell távolítani II. János Pál pápa szobrát