in ,

Máris sivalkodik az osztrák baloldal – Az osztrák „civilek” utcára vonulnak, a bukott szocdem kancellár sivalkodik

Beindult az osztrák libsik sivalkodása

Az osztrák „civilek” utcára vonulnak, a bukott szocdem kancellár sivalkodik

 

Ennyire futja ma az osztrák baloldalnak. Az ÖVP-FPÖ pénteken hivatalosan is koalícióra lépett, sőt, szombaton programot is hirdettek, de most megszólalt a leköszönő kancellár, Christian Kern is. Bár ne tette volna!

Alexander Van der Bellen szövetségi elnök hivatala bejelentette, hogy hétfő 11 órakor tartják meg az új kormány eskütételét. A bejelentésre különböző osztrák, nem kormányzati (NGO), politikai, társadalmi és „civil” szervezetek, szövetségek és személyiségek nagy tüntetésre hívtak fel hétfőn a bécsi Heldenplatzon,

hogy együtt tiltakozzanak az új kormány felesketése, a „jobboldali fordulat” ellen.

Kurz, Kern és Strache a választás előtt

Fotó: AFP

Aztán megszólalt a magyarellenes kiszólalásairól is híres bukott szocdem kancellár, Kern is. Mint egy interjúban fogalmazott: ő bizony előre néz, ő és a pártja (az SPÖ) Ausztriáért fog dolgozni. Majd, pár perccel később rá is kezdett egy velős sivalkodásra, hiszen azt mondta: Az elmúlt órák (!) fejleményei nyomatékosították benne, hogy az ÖVP-FPÖ kabinet egy erős ellenzéket kíván.

Kernnek tehát elég volt egy fél nap arra, hogy levonja a következtetéseket.

A szocdem politikusnak az fáj a legjobban, hogy az FPÖ hozzáférést kapott a biztonsági tárcákhoz és a titkosszolgálatokhoz. Vicc. De a volt kancellár azon is kibukott, hogy Kurz, illetve a koalíciós partnere, Strache bemutatták a programjukat, ami az

Együtt. A mi Ausztriánkért címet viseli.

Ebben az áll, hogy adócsökkentések lesznek Ausztriában, bürokrácialeépítés lesz, és talán a legfontosabb: egy rakat szigorítás lép majd hatályba az illegális bevándorlók számára.

De Kernnek az is fájhat, hogy családi bónuszban gondolkodnak Kurzék, a rendőrséget pedig a közbiztonság romlása miatt meg akarják erősíteni.

Szó van továbbá egy rugalmasabb munkaidő, egy minimálbiztosítás és egy minimálnyugdíj kidolgozásáról. Végül egységes klíma- és energia stratégiát is ígértek Kurzék.
(Nagy Gábor, 888.hu)

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

Soros migránssimogató szervezetei Európaszerte provokálnak – Illegális bevándorlók szállták meg Rómát

Politikai elemző a magyar ellenzékről – Képtelen az ellenzék mozgósítani a választóit