in ,

Politikai elemző a magyar ellenzékről – Képtelen az ellenzék mozgósítani a választóit

Csak a sivalkodás maradt

Képtelen az ellenzék mozgósítani a választóit

 

Farkas Örs politikai elemző az M1 aktuális csatorna műsorában tegnap este elmondta, a választókat nem érdekli az a baloldali politizálás, amely ma is csak arról szól, hogy melyik párt hány jelöltet fog indítani a választáson jövő tavasszal.

 

A szakértő szerint a koordinált jelöltállítás a december 10-i solymári időközi választáson is megbukott, az összefogás ráadásul a kormánypárti szavazókat is mozgósíthatja. Hozzátette,

a 2014-eshez nagyon hasonló színpadi előadás zajlik most is.”

Farkas Örs úgy véli, hogy az LMP felismerhette, hogy az ellenzéki erők versengését az összefogásból kimaradók nyerhetik, ezért – mint mondta – lehet, hogy a párt végül önálló jelölteket indít.

Az elemző szerint egyelőre nem tudni, hogy a Momentum milyen eredményekre számít 2018-ben és hosszú távon. Hangsúlyozta viszont azt is, hogy a párt támogatottsága vidéken mérhetetlen, ezért jövőre az önálló jelöltindításnál mérlegelniük kell a parlamentbe jutás esélyeit.
(Sümeghi Lóránt, 888.hu)

Máris sivalkodik az osztrák baloldal – Az osztrák „civilek” utcára vonulnak, a bukott szocdem kancellár sivalkodik

Interjúk agyhalottakkal – “A magyar kormány hazug és korrupt” – Migrációról és Orbánról kérdeztük az európai balliberális politikusokat (Videóval!)