in

Marine Le Pen és Putyin találkoztak

találkoztak

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Marine Le Pennel tartott megbeszélése után kifejtette, hogy nagyon nagy jelentőséget tulajdonít Franciaországhoz fűződő viszonyának, és semmiképp sem kíván beavatkozni a francia elnökválasztásba.

Oroszország fenntartja magának a jogot, hogy bármely francia politikai erő képviselőivel tárgyaljon, és egyforma kapcsolatokat kíván fenntartani a kormánnyal és az ellenzékkel”

– fogalmazott a tárgyalás utáni sajtótájékoztatón az orosz elnök, aki szerint hasonlóan cselekednek Moszkva európai és egyesült államokbeli partnerei is. Putyin szerint a francia politikus az európai politikai erők egy meglehetősen gyorsan fejlődő spektrumát képviseli.

A Nemzeti Front pártelnöke elmondta, hogy Franciaország és Oroszország között erős a kulturális gazdaság és a stratégiai kapocs. Marine Le Pen külön kiemelte, hogy fontos a találkozó időpontja, hiszen pont komoly terrorfenyegetés idején találkoztak.

Marine Le Pen a Kremlben kijelentette, hogy Oroszországnak és Franciaországnak össze kellene fognia, hogy megfékezzék a globalizmus és az iszlamista fundamentalizmus terjedését.

Ez a két kihívás fenyegetést jelent a békére, a biztonságra és a nemzeti önrendelkezésre. Franciaország részben elvesztette szuverenitását, mert túl sok jogkört engedett át az Európai Uniónak”

– mondta a jobboldali politikus.

Le Pen kifejtette, hogy nem hisz sem a fenyegetés, sem a szankciók diplomáciájában, amelyeket az Európai Unió az utóbbi időben nemcsak Oroszország ellen, hanem a saját tagjai ellen is alkalmaz.

A francia pártvezetőt Leonyid Szluckij, az orosz alsóház külügyi bizottságának liberális demokrata elnöke hívta meg. Le Pen találkozott Vjacseszlav Vologyin házelnökkel is. Szluckij az Interfax hírügynökségnek nyilatkozva „bátor cselekedetnek” minősítette, hogy Le Pen a jövő hónapban esedékes francia elnökválasztás előtt Oroszországba látogatott.

(MTI)

forrás: 888.hu

És az megvan, amikor Simicska fia be akar lépni a Jobbikba?

Vicces gyerek ez a Botka: milliókat kér cserébe a közérdekű adatokért