in ,

Marha jó a buli – Testvérháború: újra egymásnak esett az ellenzék Egerben

Új szintre lépett Mirkóczki Zita önkormányzati képviselő és Mirkóczki Ádám polgármester között az ellentét.

MTI Fotó: Kovács Attila

Szerdára hívott össze informális bizottsági ülést Mirkóczki Zita egri önkormányzati képviselő, ahol a helyi intézményvezetők beszámolhatnak arról, miként érinti őket az energiaválság és milyen következményekkel járna a polgármester által szorgalmazott válságkezelő csomag.

Mirkóczki Zita másodunokatestvére, Mirkóczki Ádám polgármester csomagja lehetővé tenné, hogy időszakosan bezárják a kulturális intézményeket. Az Egységben a Városért Egyesület önkormányzati képviselője azért bírálta a városvezető rokonát, amiért a csomagról való előzetes tájékoztatás elmaradt.

A csőd borítékolható. De ha be kell csődölnünk, akkor csődöljünk be a legjobban: vagyis inkább a város csődöljön be, de a lakosokat mentesítsük a csődtől vagy a csődközeli helyzetektől”

– fogalmazott a polgármester.

Az Index megjegyzi, hogy a javaslatcsomag tartalmazza, hogy jövőre az egri magánszemélyeknek és egyéni vállalkozóknak elengednék az építési adó megfizetését, továbbá 2022. szeptember 1-től december 31-ig minden önkormányzati bérlakás bérlőjét mentesítenék a bérleti díj fizetése alól, valamint a fenti időszakban nem kellene bérleti díjat fizetniük az egri önkormányzat tulajdonában álló ingatlanokban működő vállalkozásoknak sem.

A forma ugyanaz, mint az ingyenes tömegközlekedésnél: nagy bejelentés a semmiből, majd sajtóturné, aztán a képviselők megzsarolása, miszerint jobban tesszük, ha szó nélkül megszavazzuk”

– közölte Mirkóczki Zita, aki szerint továbbra is lehet rájuk mutogatni, mint Eger szörnyű ellenségeire, ám szerinte „most túl messzire ment a polgármester”.

Az önkormányzati képviselő posztját azzal zárta, unja az átlátszó műbalhét és az egymásra mutogatást. A két politikus kapcsolata azután lett még rosszabb, hogy kevesebb, mint egy évvel az önkormányzati választásokat követően a polgármester leváltotta alpolgármesteri pozíciójából rokonát.

Eger immár független polgármestere, Mirkóczki Ádám megvált korábbi alpolgármesterétől, a szocialista Mirkóczki Zitától – aki másod-unokatestvére és az MSZP városi elnöke.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


ÚJ! Kövess minket a Twitteren is!
Twitter Logo Vector Art, Icons, and Graphics for Free Download

 


Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

Milyen válság? Hasít a turizmus, 15 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma

Hiú ábrándok – Navracsics még mindig reménykedik: legkorábban a jövő év első felében jöhetnek az EU-pénzek