in ,

Már pánikol a Moslék: a Fidesz nyerne egy most vasárnapi választáson

A szavazatok abszolút többségét szereznék meg a kormánypártok (52 százalék), a baloldal jelentős lemaradással lenne második (43 százalék) – állítja a Nézőpont Intézet.

Nem tudta szorosabbá tenni a választási versenyt  a baloldal a Fidesszel – állítja a Nézőpont Intézet legújabb kutatása. A teljes népességen belül és a biztos szavazó pártválasztók bázisán is hibahatáron belüli elmozdulások voltak csupán április óta, de a kormánypárti előny változatlan. A teljes népességen belül 40-36-ra, a választási eredményhez közelebb eső, biztos szavazó pártválasztók bázisán pedig 52-43-ra vezet a Fidesz-KDNP a baloldal közös listája előtt. A Mi Hazánk Mozgalom (3 százalék) és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt ugyan reménykedhet, de egyelőre nem érik el a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt – áll a kutatásban.

 

 

 

 

A kormánypártok stabil vezető pozíciójá a járványkezeléssel való, a kormánypárti táboron túlmutató elégedettség, a Fidesz egysége és kormányképessége is okozhatja a Nézőpont elemzői szerint, amellyel szemben úgyí vélik, hogy az „ellenzéki pártok ideológiai megosztottsága, a belső konfliktusokat felszínre hozó előválasztása és kormányképes vezetőjének hiánya áll.” 

 

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Hoppá! A német sajtó a magyar szurkolókat méltatja – „Magyarországon futballünnepet tartanak!”

Már jönnek az EB mémek – Fegyőr is kint volt a meccsen