in ,

Hoppá! A német sajtó a magyar szurkolókat méltatja – „Magyarországon futballünnepet tartanak!”

„Magyarországon futballünnepet tartanak!” – kezdi beszámolóját a magyar-portugál Eb-meccsről a Bild.

A német lap megemlékezik arról, hogy több mint 60 ezer néző előtt, a stadionig tartó 25 ezres szurkolói vonulást követően játszotta első mérkőzését Magyarország az Európa-bajnokságon a budapesti Puskás Ferenc Stadionban.

Megjegyzik, hogy „a kelet-európai ország kipipálta a Covidot,

de ez nem volt elegendő a pontszerzéshez a címvédő Portugália ellen: Magyarország késői összeomlását követően 0:3-ra megnyerték a mérkőzést”.

A Bild mellett a Kronen Zeitung is ír a mérkőzésről, a lap nem feledkezik meg a hazai szurkolók méltatásáról sem. „Nagyjából 67 ezer néző az EURO 2020 egyik stadionjában – milyen szokatlan hangulat!” – jegyzik meg. „A 100 százalékig megtelt Puskás Arénában – a koronavírussal kapcsolatos aggodalmak ellenére – az F csoport nyitómeccsén kezdettől fogva a szurkolók voltak az igazi sztárok. Az ember szinte megfeledkezett arról, hogy egy stadionban milyen légkört és mekkora zajt teremthet több tízezer szurkoló. A magyar támadásokat, legyenek bármilyen jelentéktelenek és ártalmatlanok, a szurkolók kezdettől fogva üdvrivalgással és énekléssel kísérték” – emelik ki.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Agyhalál – Fekete-Győr áprilisban még negyedik hullámot vizionált az Eb-re, kedden ott szurkolt a lelátón

Már pánikol a Moslék: a Fidesz nyerne egy most vasárnapi választáson