in

MÁR MEGINT NEM STADION! – 4000 milliárd forintból fejlődik 2022-ig a magyar út- és vasúthálózat

Az összegből többek között 900 kilométernyi vasúti szakaszt korszerűsítenek és szintén 900 kilométernyi gyorsforgalmi utakkal kapcsolatos beruházásokra is jut keret

2500 milliárd forintos közúti és 1500 milliárd forintos vasúti infrastruktúra fejlesztés jön Magyarországon az elkövetkező 4 évben – mondta el Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Mogyoródon. A politikus a Magyar Export-Import Bank és Magyar Exporthitel Biztosító (Exim) rendezvényén kifejtette: az összeg 55 százalékát a magyar költségvetés, 45 százalékát uniós forrás biztosítja.

Miközben a hazai úthálózat mintegy 900 kilométeren kap fejlesztéseket, addig a vasúti közlekedés lehetőségei is jelentős korszerűsítéseken és bővítéseken mennek keresztül az elkövetkező időszakban. 900 kilométernyi modernizálására kerül sor – mondta el a miniszter, majd kifejtette: Magyarország villamosított vasúti hálózata 2022-re eléri a 3300 kilométeres hosszat.

 

A szomszédos országokkal jelentősen erősödik az infrastukturális összeköttetés

 

A komáromi új Duna-híd elemének beemelése (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Ezt követően számos fontos korábbi, folyamatban levő és tervezett infrastrukturális beruházásról esett szó, többek között:

 

NIF Zrt.

 

Három gyorsvasútprojekt indulhat

Emellett Szíjjártó Péter emlékeztetett arra, hogy a múlt héten Pekingben megállapodtak a Budapestet Belgráddal összekötő vasúti pálya modernizálásának végleges menetrendjéről. A sajtótájékoztató végén még kifejtette: két másik nemzetközi gyorsvasút beruházásra is sor kerülhet:

(forrás:magyarepitok.hu)

TERRORTÁMADÁS? – Egy Allah akbart üvöltöző nő tapétavágóval támadt a vásárlókra egy dél-franciaországi üzletben

VALAMI VAN! – Soros György készül valamire, most bevásárolta magát a New York Times-ba