in ,

Már megint a magyarok! Elkészültek a hazánkban gyártott, világszínvonalú lélegeztetőgépek

Napokon belül a magyar egészségügy rendelkezésére fog állni a külügyminisztérium által megrendelt ezer darab, világszínvonalú lélegeztetőgép, amelyet a hazai székhelyű Celitron Medical Technologies Kft. már legyártott

Napokon belül a magyar egészségügy rendelkezésére fog állni a külügyminisztérium által megrendelt ezer darab, világszínvonalú lélegeztetőgép, amelyet a hazai székhelyű Celitron Medical Technologies Kft. már legyártott – mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Vácon. Hozzátette, hogy a gépet a Honvédkórházban, a Debreceni Egyetemi kórházban és a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen is tesztelték és mindenhonnan csak a legjobb visszajelzések érkeztek. A legyártott lélegeztetőgépek (900 db) szállításra készek, száz darabot még tesztelnek.

Szijjártó Péter a Celitron Medical Technologies Kft. váci központjában tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Magyarországon gyártott lélegeztetőgép technológiai szempontból ma a legjobb a világpiacon: korhatár nélkül alkalmazható, alacsony energiafelhasználású és függetleníthető a kórházban lévő intenzív osztályokon rendelkezésre álló sűrített levegőt biztosító kiállásoktól.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője elmondta, hogy a járvány alatt minden ország számára felértékelődött az önellátás, így nagy biztonságot jelent, hogy négymennyiségben tud Magyarország olyan lélegeztetőgépeket előállítani, amelyek a világ bármelyik pontján, a világ bármelyik kórházában megállják a helyüket. Nagy büszkeség, hogy mindez itt Vácon a magyar emberek munkájának köszönhetően jött létre – fűzte hozzá az államtitkár.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Panther 5 típusú lélegeztetőgépek előtt
MTI/Máthé Zoltán

 

A Celitron egy magyar gyártó cég, amely a kutatásra és a fejlesztésre helyezi a hangsúlyt a sterilizálás és a fertőzésveszélyes hulladékkezelési rendszerek terén.

Világszerte több mint nyolcvan országban már több mint négyszáz kórházi veszélyeshulladék-kezelő egységet (hulladékfertőtlenítő berendezést), valamint több mint négyezer gőzsterilizálót telepítettek.

A Celitron termékeit és alkatrészeit a 8898 négyzetméter alapterületű, új ipartelepen lévő gyárában állítja elő. A vállalat több mint nyolcvan teljes munkaidőben dolgozó alkalmazottat foglalkoztat.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Celitron Kft. árbevétele tavaly meghaladta az egymilliárd forintot, ami csaknem húszszázalékos csökkenés 2018-hoz képest. Adózott vesztesége tavaly valamivel több mint 201 millió forint volt, szemben a 2018-as 280 milliós veszteséggel.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Legalja – Dallos Bogi kb. az 501-ik nője lehet Puskás Petinek! Nemcsak a közélet van mélyponton Magyarországon

Hoppá! Pozitívra javította hazánk adósosztályzati kilátását a Moody’s