in , ,

Maki Zaj nemcsak külsőre hasonlít Ceausescu-ra – Autoriter vonások Márki-Zay Péternél

Más miatt is

A közéletben egyre inkább elterjed az a nézet, hogy a friss közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt egyfajta Ceausescu reinkarnáció.

Talán nem a véletlen műve, hogy elterjedt ez a szóbeszéd.

Ha úgy vesszük, Hitler is demokratikus úton került hatalomra, aztán egyből fel is számolta a weimari köztársaság intézményrendszerét, ergo a jogállamiságot. Márki – Zaynak hasonló tervei vannak: a kukába akarja dobni a jogállamiságot, az Alaptörvényt, meg úgy mindent, amit ma demokráciának nevezünk Magyarországon. Na, de térjünk vissza a román diktátorhoz. A külső hasonlóságokon túl Makit is terhelik súlyos antidemokratikus gondolatok: pl. egyből lámpavasat kínált a Fideszeseknek 2018-ban. Rejtett agresszivitása is kibukott, amikor egy nyári vitán a közönséget provokálva integetett nekik, és közben mondta az egyik nézőnek, hogy „gyere ide!”.

 

Államférfi (Márki-Zay) és a „Kárpátok Géniusza” (Ceausescu)

Az autoriter vonások egyike még a nárcisztikus viselkedés és a súlyos személyiségzavar. Karácsony Gergely visszalépése alkalmával nemes egyszerűséggel a Kossuth téren államférfinak tartotta magát (Ceausescu saját magát „a Kárpátok géniuszának” nevezte): itt szeretnénk megjegyezni, hogy államférfinek nem az illető nevezi ki saját magát, hanem a történelem ítélőszéke teszi azt meg. Pl. Orbán Viktorról már most kijelenthető, hogy igazi államférfi.

Ceaușescuhoz hasonlította Márki-Zay Pétert a Fidelitas | 24.hu

 

Rezsicsökkentés eltörlése – Ceausescu is kevesebb fogyasztást javasolt a románoknak

A nagy román diktátor is ugyanezt javasolta a népének, hogy kevesebb áramot, vizet és gázt kell használni, elég ha csak pár fok van otthon télen. Romániát a diktátor lényegében nyomorba taszította. A végét tudjuk. Márki ugyanígy piaci árazást követel, eltörölve a rezsicsökkentést, és támogatva a multicégek profitéhes érdekeit, a magyar lakosság pénztárcájának rovására.

Márki véleménye a rezsicsökkentésről, íme a videó:

 

Külföldi függés, és nemzetközi megfelelési kényszer

Romániában a forradalmat követő rendszerváltás után fény derült arra, hogy Ceaușescu nem önszántából hajtotta végre merész külpolitikai lépéseit. Mind a csehszlovákiai inváziótól való távolmaradást, mind a Los Angeles-i olimpián való részvételt a szovjetek előre jóváhagyták. Miután pedig Ceaușescu beférkőzött a nyugati hatalmak, illetve a szovjetekkel szembekerült Kína és Jugoszlávia bizalmába, rajta keresztül a Szovjetunió információkhoz jutott nyugati és egyéb riválisairól. Márki-Zay ugyanúgy külföldtől függ: sokáig tartózkodott Amerikában, és számos gyanús kapcsolatot épített ki, többek között az amerikai külüggyel. Európában pedig miniszterelnök-jelöltsége után rögtön Brüsszelbe szaladt raportra, és fel is mondta a nemzetközi sajtóban a kötelezőt: migrációpártiságát hangoztatta egyből, tehát a kerítést az első hónapban lebontaná, ha hatalomra kerülne, és beengedné a budapesti üres ingatlanokba az új hódítókat (esetleg lenne pár kilakoltatás a bérlakásokból).

 

Márki – Zay és a román diktátor között tehát számos hasonlóság van (külső és belső tulajdonságok), ezért is jó lesz vigyázó szemünket vetni a 2022-es választásokra. 

 

 

 

mindenszo.hu

 

Add tovább!

Ellenzékiek, figyelem! 2008-ban 440 liter benzint ért az átlagfizetés – Ma 558 litert!

Irányított német összeomlás! Kezdődik! Itt az első német leállás, nem lehetett segítséget kérni