in ,

Irányított német összeomlás! Kezdődik! Itt az első német leállás, nem lehetett segítséget kérni

Szerencsére nem az áramszolgáltatás szünetelt, de több mint egy óráig elérhetetlen volt a rendőrség, valamint a mentőszolgálat és a tűzoltóság közös központi segélyhívó száma

Szerencsére nem az áramszolgáltatás szünetelt, de több mint egy óráig elérhetetlen volt a rendőrség, valamint a mentőszolgálat és a tűzoltóság közös központi segélyhívó száma csütörtökön kora reggel Németország nagy részén.

A rendőrség 110-es, és a mentőszolgálat és a tűzoltóság 112-es közös segélyhívó számát üzemeltető Deutsche Telekom távközlési szolgáltató adatai szerint a fennakadás 4:30-tól 5:40-ig tartott.

A fennakadás oka egyelőre ismeretlen.

A rendőröket, a mentőket és a tűzoltókat a 16 tartomány közül 11-ben nem lehetett felhívni, köztük Berlinben, Hamburgban, Baden-Württembergben és Szász-Anhaltban. Alsó-Szászországban a rendőrség és a kórházak nyilvános telefonvonalai is süketek voltak.

A fennakadásról mindenütt igyekeztek tájékoztatni a működő csatornákon, például a katasztrófákra figyelmeztető okostelefon-alkalmazásokon (Katwarn, Nina) és a Twitteren.

Legutóbb szeptemberben volt hasonló meghibásodás a Deutsche Telekom hálózatában, akkor főleg a 112-es telefonszámon nem lehetett segítséget kérni, egyes helyeken pedig a 110 is süket volt. A fennakadás nagyjából 30 percig tartott.

Közben az unió által előidézett nagy európai energiaválság küszöbén a német és az osztrák hadsereg is nagy áramszünetekre készíti fel a lakosságot.

A németek videója a katasztrófavédelmi napot promózta, amit abból a célból szerveznek, hogy ismertessék, mit kell tenni, ha hosszú ideig nincs áram vagy fűtés.

A BBK, azaz a német katasztrófavédelem Twitteren is közzétett videója arról szól, mit kell tenni az embereknek, ha nem lesz Németországban fűtés. Mit tegyenek a németek, ha nincs fűtés, erre az esetre ad tanácsot a német katasztrófavédelem a szolgálatnak a Twitterre feltöltött videójában. A videóban egy idős nő kabátban, kesztyűben didereg a fűtetlen lakásban, majd megjelenik a felirat: mi tegyünk, ha már nem megy a fűtés? A felvételen ezt követően a nő alufóliával ragasztja le az ablakot, majd virágcserépből és mécsesekből sajátkezűleg készít fűtőtestet, amely mellett később egy fiatalabb pár is csatlakozik hozzá.

A leírás szerint sok oka lehet a „Blackoutnak”, áramkimaradásnak, mint például egy hurrikán. Németország azonban távol esik a Karib-térségtől, ahol ez a veszély mindennapos, miközben az ország története egyik legsúlyosabb energia-válságával küzd.

A német katasztrófavédelem példáját követve az osztrák hadsereg is tartós áramkimaradásokra készíti fel a lakosságot hivatalos honlapjukon. Ebben az áll: a szakértők szerint az elkövetkezendő öt évben biztos be fog állni egy „blackout”, és legalább egy hétig el fog tartani. A legfontosabb: maradj nyugodt. Cselekedj körültekintően és megfontoltan!” – írja a tájékoztató.

Ilyenkor több, mindennapossá vált eszköz és infrastruktúra leáll – figyelmeztetnek. Ide tartoznak többek között a benzinkutak, a közlekedési lámpák, a vasúti forgalom, a liftek és felvonók, valamint több tömegközlekedési eszköz is. Emellett nem lesz elérhető a vezetékes telefon, a mobiltelefonok töltését nehezen lehet megoldani, megszűnik az internetelérhetőség, és leállnak az ATM-ek is.

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Maki Zaj nemcsak külsőre hasonlít Ceausescu-ra – Autoriter vonások Márki-Zay Péternél

Tarlós: Isten őrizzen jövőre egy kormányváltástól!