in ,

MAGYAR SIKER! – Sporttörténelem: Magyarország rendezheti a férfi kézilabda Európa-bajnokságot!

Bejött, amit reméltünk: Magyarország és Szlovákia rendezi meg a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságot.

Sporttörténelem: Magyarország rendezheti a férfi kézilabda Európa-bajnokságot!

Bejött, amit reméltünk: Magyarország és Szlovákia rendezi meg a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságot. Korábban még sohasem adtunk otthon felnőtt kézilabda-tornának, így történelmi ez a pillanat! Újabb komoly sportszakmai elismerés Magyarországnak.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) glasgow-i kongresszusán szerdán délben eldőlt, hogy Magyarország és Szlovákia rendezi meg a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságot. Korábban még sohasem adtunk otthont felnőtt férfi kézilabda-világversenynek. A torna rendezésére a magyar-szlovák mellett két pályázat érkezett: Belgium, Spanyolország és Franciaország hármasban, valamint Dánia és Svájc párban kandidált – utóbbi két ország azonban az utolsó pillanatban, a szavazás előtt visszalépett, hogy a 2024-es pályázatára összpontosítson.

Hat város fogadja a csapatokat 2022. január 14. és 30. között: Budapest (Papp László Sportaréna, 14 000 néző), Veszprém (Veszprém Aréna, a bővítés után 2020-ra 8469), Szeged (új Pick Aréna, 8143), Debrecen (Főnix Csarnok, 6500), Pozsony (Ondrej Nepela Aréna, 12 500), Kassa (Steel Aréna, 8350).

Ez a videó is a pályázatunkat segítette:

Fotó: MTI

(forrás:pestisracok.hu)

NEM STADION! – Közel ezer kilométeres zarándokút épül Erdélyben

HOPPÁ! – Kilép az USA az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából – Nem kérnek a gittegyletből