in , ,

Magyar ellenállás – “Elfogadhatatlan a közös uniós határvédelem”

Bizony az

“Elfogadhatatlan a közös uniós határvédelem”

 

 

A Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában Kovács Zoltán kormányszóvivő elfogadhatatlan kezdeményezésnek nevezte a közös uniós határvédelmet és az európai bevándorlási ügynökséget.

 

 

Kovács Zoltán szerint államhatár nélkül államiság sem létezhet, így a határvédelem központosítása sértené a tagállamok szuverenitását. Hozzátette, hogy az uniós vezetés nem vonhatja magához a döntés jogát a menekültek befogadásáról sem.

Az ilyen kezdeményezésekkel a brüsszeli bürokrácia újra és újra a migránsok befogadására kötelező és azt állandósító rendszereket javasol, miközben ezekre nem lenne szükség, ha az EU képes lenne a külső határok ellenőrzésére”

– mondta Kovács, aki szerint Magyarország az elmúlt három évben egymilliárd eurót költött határvédelemre, ezzel teljesítette a rá háruló kötelezettségeket, miközben Németország és a skandináv államok szabadulnának attól a több mint kétmillió bevándorlótól, akik az utóbbi három évben érkeztek illegálisan Európába.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A hetes cikkely szerinti eljárásra utalva a kormányszóvivő kijelentette, hogy kötelezettségszegések terén Magyarország semmivel sem áll rosszabbul más európai országoknál.

Az eljárás alapjául szolgáló Sargentini-jelentés többnyire lezárt, jogi értelemben rendezett ügyeket kifogásol, Magyarország ezért nyugodtan áll a vizsgálat elé, és ugyanúgy be fogja bizonyítani az igazát, ahogy már több alkalommal tette az elmúlt években”

– tette hozzá.

Kovács Zoltán szerint jellemző a brüsszeli intézményekre, hogy a saját magukra vonatkozó szabályokat sem tartják be, hiszen a Magyarországot elítélő jelentés szavazásakor a tartózkodók figyelmen kívül hagyása nem felelt meg az európai alapszerződésnek.

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Agybaj: Hernádi Judit úgy védi a hajléktalanokat, hogy közben alpárian szidja őket

Svéd igazság – Svéd jobboldali politikus: ha nem változtatunk, akkor kisebbségbe kerülünk a saját országunkban