in

Magyar csoda! Az amerikai úszólegenda is fejet hajtott Milákcsúcs előtt

Milák Kristóf szerdán megdöntötte a megdönthetetlennek hitt világcsúcsot 200 pillangón a kvangdzsui úszó-világbajnokságon. Az eddigi csúcstartó Michael Phelps is gratulált a magyar versenyzőnek.

Milák Kristóf félelmetes úszással nyerte meg szerdán a kvangdzsui vizes világbajnokságon a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjét, átadva a múltnak Michael Phelps 1:51,51-es világcsúcsát. Milák majd nyolc tizeddel döntötte meg a Phelps által a római világbajnokságon úszott rekordot, ami azért is nagy szó, mert azon a versenyen az úszók jelentős része a sokat kritizált cápadresszben versenyzett, amelynek segítségével olyan eredményeket értek el, mint korábban soha.

“Kissé frusztráló megélni, hogy elesett ez a csúcs, mégsem lehetnék boldogabb, hiszen láttam, hogy csinálta”

– nyilatkozta a huszonháromszoros olimpiai bajnok úszóklasszis Michael Phelps Milák Kristóf fantasztikus teljesítményéről.

“Ennek a kölyöknek az utolsó száz métere egyszerűen hihetetlen volt. Egy óriási 200 pillangót rakott össze az elejétől a végéig. Megemelem a kalapom Kristóf előtt, mert volt egy kölyök, aki meg akarta csinálni, aki álmodott arról, hogy megcsinálja, aki rájött, hogyan lehet megcsinálni, aki addig dolgozott a technikáján, amíg az ilyen gyönyörű lett, és aki beletette azt az igazán, de igazán kőkemény munkát, ami ahhoz kell, hogy végül megdöntse ezt a csúcsot”

– mondta Phelps a The New York Times-nak.

(forrás: Dorogi László, sport.blogstar.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Akcióban az ellenzék – Horogkeresztet festettek Klausmann Viktor plakátjára Gyöngyösön – Fotókkal

Az ész megáll! Többmilliós kártérítést kap a battonyai gyilkos a rossz börtönkörülmények miatt