in ,

Magas és vékony: szétszedték Karácsony Gergelyt a közösségi médiában

KOMMENTÁROK ÉS MÉMEK SORA LÁTOTT NAPVILÁGOT A FACEBOOKON

Előre lehetett tudni, hogy mémözönt indít el Karácsony Gergely a The Economistnak adott interjúja, amelyben a főpolgármester a közte és Orbán Viktor közötti testalkatbeli különbségből a politikai képességekre igyekezett következtetni. Azt azonban valószínűleg ő sem gondolta, hogy mindez éppen az ő hibáit fedi fel.

Rengeteg kritika éri Karácsony Gerelyt a The Economist című, nemzetközi szinten nagy befolyású, balliberális brit lapnak adott interjúja miatt, amelyben Budapest főpolgármestere arra a kérdésre válaszolva, hogy miképpen jellemezné az alapvető különbséget közte és Orbán Viktor között, kijelentette: „Ő alacsony és kövér, én magas vagyok és vékony.”

Az interjú megjelenését követően kommentárok és mémek sora látott napvilágot a közösségi médiában.

Az elsők között Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára hívta fel a figyelmet arra, hogy Karácsony Gergely tolmács segítségével adta az interjút, márpedig a magabiztos angol nyelvtudás alapvető követelmény egy olyan politikai szereplőnél, aki egy uniós tagállam miniszterelnöke szeretne lenni. Tény ugyanis az is, hogy Karácsony Gergely eddig hivatalosan nem jelentette be, hogy indulna a tisztért, a The Economist viszont ezt már biztosra vette.

 

 

 

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára erről így írt saját bejegyzésében: „Mondjuk először is az, hogy gyakorlatilag egy globális pénzügyi lapban teszik egyértelművé Karácsony miniszterelnöki jelöltségét, sok mindent elmond arról, hogy milyen közegnek szeretnének megfelelni, honnan érkeznek az elvárások, és honnan remélnek buksisimit. Az utóbbiak – ha külföldi szereplőkről van szó – soha sincsenek ingyen.”

 

 

 

 

Hasonlóan vélekedik erről Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő is, aki így ír:

„Azért az elgondolkodtató, hogy mit várhatna Magyarország és a nehezen és sok áldozat árán kiharcolt szuverenitásunk egy olyan embertől (Karácsony Gergely), aki a magyar embereknek nem jelezte még, hogy indulna miniszterelnök-jelöltként, de egy külföldi bankárújság már kiadta neki. Gyenge emberek nehéz időket szülnek…”

 

 

 

A harmadik, amit a közösségi médiában megszólalók felrónak a főpolgármesternek, az a jellemprobléma. Fürjes Balázs felhívja a figyelmet arra, hogy

az úgynevezett body shaming, vagyis a testalkattal való viccelődés, annak kigúnyolása ismert fogás a nemzetközi politikában, de csak azok alkalmazzák, akik érvekkel, programmal, tettekkel nem tudják legyőzni ellenfelüket.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára úgy véli, „elszomorító és egyben kicsinyes, hogy ilyen külsőségek alapján kategorizálja és különbözteti meg embertársait Budapest főpolgármestere”.

 

 

 

Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter szintén kommentálta a főpolgármester sértő megjegyzéseit. A kormánypárti politikus közölte: véleménye szerint

egy normális világban senki nem engedhetné meg magának, hogy a külseje alapján nyilvánosan minősítsen másokat.

„A fizikumunk a magánügyünk, ugyanakkor egyszemélyi felelősségünk, és nem gondolom, hogy ennek a közbeszédben helye lenne. Soha ne engedjék, hogy bűntudatot keltsenek önökben a külsejük miatt!” – hangsúlyozta.

 

 

 

 

Gór Csaba országgyűlési képviselő szerint „ez a megnyilvánulás méltatlan egy főpolgármesterhez és miniszterelnök-jelölthöz”, Varga Gábor parlamenti képviselő pedig azt gondolja, „kiváló, hogy egy felnőtt ember itt tart fejben. Főleg, ha az illető lesz az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.”

 

 

Kósa Lajos tárca nélküli miniszter pedig így összegezte a történteket: „Karácsony Gergely semmivel sem különb a többi gyalázkodó baloldali politikusnál.”

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Pilhál György szerint Fegyőr buta

Nagyon jó a műsor: Hadházy mai feladata az uborkakötözés lesz