in ,

Lopcsányi – Gyurcsány “elfelejtett” számláit fogja vizsgálni a parlamenti bizottság

Lopós

Gyurcsány “elfelejtett” számláit fogja vizsgálni a parlamenti bizottság

Korábban kiderült, hogy Gyurcsány kétszázmillió forintot tart Bécsben és ezt nem részletezte vagyonnyilatkozatában. A Magyar Idők szerint ezzel megszegte a vagyonbevallás szabályait. Az ügyben legkorábban pénteken dönt az Országgyűlés mentelmi bizottsága.

Megszegte a vagyonnyilatkozat-kitöltési útmutató előírásait Gyurcsány Ferenc, amikor nem részletezte, hogy milyen portfóliókban tartja több száz millió forintos értékpapír-állományát. A DK elnökének képviselői bevallása szerint több mint 600 millió forint értékű befektetése van – adta hírül a Magyar Idők.

Gyurcsány a vagyonáról szóló dokumentumban két fontos dolgot is “elfelejtett” feltüntetni: egyrészt, hogy Bécsben 160 millió forintnyi vagyont tart, valamint azt sem részletezte, milyen értékpapír portfóliókban tartja mintegy 605 millió forintnyi megtakarításának ide vonatkozó részeit.

A képviselői vagyonnyilatkozat kitöltéséhez tartozó útmutató II/5-ös pontja szerint „az egy kibocsátó által azonos időpontban kiadott azonos elnevezésű értékpapírok együttes értékük feltüntetésével is megjelölhetőek”. Értelemszerűen a különböző elnevezésű és időbeli kibocsátású papírokat azonban külön-külön meg kell nevezni.

A bukott exminiszterelnök a portfóliók részletezése nélkül számolt be arról, hogy tíz és százmilliókat tart a Concorde Értékpapír Zrt.-nél, a Hold Alapkezelő Zrt.-nél és értékpapír kölcsöne van szintén a Concordnál.

Az csak később derült ki, hogy szintén jelentős összeget tart a UniCredit Bankban és az osztrák elit pénzintézetnél, a Schoellerbank AG-nál

A Magyar Idők számolt be arról, hogy a DK elnöke vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel azt a több mint 150 millió forintot, amelyet Bécsben helyezett el. Gyurcsány azt állította, a vagyonnyilatkozatában feltüntetett, 605 millió forint értékű értékpapír-befektetésének egy része van Ausztriában.

A lap korábban kiderítette, hogy Gyurcsánynak már 2016-ban is volt számlája Bécsben, akkor még több mint 180 millió forint lapult a Schoellerbankban, de ez a politikus 2016-os vagyonbevallásából sem derült ki. Ezt követően Gajdics Ottó, a lap főszerkesztője vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Gyurcsány Ferenccel szemben az Országgyűlés mentelmi bizottságánál.

A bizottság hétfői zárt ülését követően mindkét beadványt áttekintette, azokról azonban csak legközelebbi ülésén tárgyal majd.

 

(forrás: Bácskai Balázs, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Honvédelmi miniszter: Törékennyé vált az európai keresztény civilizáció

Támadják hazánkat! – Soros György ismét támad: legfőbb ellensége Magyarország