in

Honvédelmi miniszter: Törékennyé vált az európai keresztény civilizáció

Brüsszel versenyezteti a tagországokat, hogy ki tud nagyobbat mondani és többet tenni, alapvetően megváltoztatni az európai keresztény értékeket

A mostani időszak törékennyé tette az európai keresztény civilizációt. Vannak olyan emberek Brüsszelben és máshol, akik szeretnék, ha elfelejtenénk, hogy meg kell erősíteni ezeket az értékeket – jelentette ki a honvédelmi miniszter csütörtökön Tatán, a Magyar Honvédség 18. KFOR-kontingensének kibocsátó ünnepségén.

Kép letöltése

Fotó: Dévényi Veronika

Brüsszel versenyezteti a tagországokat, hogy ki tud nagyobbat mondani és többet tenni, alapvetően megváltoztatni az európai keresztény értékeket” – tette hozzá Simicskó István.

Kép letöltése

Fotó: Dévényi Veronika

A honvédelmi miniszter kiemelte, hogy Magyarország megfontolt és jó lépéseket tett az elmúlt három évben, és „példát mutat Európa számos országának”.

Kép letöltése

Fotó: Dévényi Veronika

Hozzátette, a kormány mindet megtett azért, hogy a magyar emberek biztonságban élhessenek. Megtették a déli határnál, Koszovóban és máshol, hiszen 14 országban vannak jelen a Magyar Honvédség katonái.

A miniszter szólt arról, hogy a hat hónapos külszolgálatra utazó katonák egyszer, négy-öt napra hazatérhetnek családjukhoz. Megemlítette azt is, hogy a honvédség 100 új buszt rendelt az Ikarustól, és ebből negyvenet hamarosan átadnak.

Kép letöltése

Fotó: Dévényi Veronika

A Magyar Honvédség 18. KFOR-kontingensének létszáma 355, 26 egység állományából tevődik össze, de zömük, 260 katona a tatai Klapka György lövészdandárban szolgál.

A magyar békefenntartók 1995 óta vannak jelen a Nyugat-Balkánon. A térség legjelentősebb stabilizáló ereje a KFOR-misszió, amelyben Magyarország a kezdetektől, 1999 óta részt vesz.

(MTI)

(forrás:www.kormany.hu)

A 8 elemis Martin Schulz beismerte saját alkalmatlanságát, de azért külügyminiszter lesz

Lopcsányi – Gyurcsány „elfelejtett” számláit fogja vizsgálni a parlamenti bizottság