in ,

LMP-s korrupció – Harmincmilliót dobhatott ki a Hadházy család a földprogramon

Az LMP korrupcióellenes élharcosának édesanyja 2015 végén nézett ki magának három szántót, amelyek értéke 303 millió 650 ezer forint volt

Az LMP korrupcióellenes élharcosának édesanyja 2015 végén nézett ki magának három szántót, amelyek értéke 303 millió 650 ezer forint volt. Ahhoz, hogy részt vehessen a liciten, be kellett fizetnie a földterület kikiáltási árának tíz százalékát, vagyis több mint 30 millió forintot.

 

Az árverés előtt azonban váratlanul meggondolta magát – olvasható a Bors oldalán.

A politikus ezt azzal magyarázta a Facebookon, hogy édesanyja erkölcstelennek tartja a Földet a gazdáknak! programot, ezért lépett vissza a licitálástól. Így viszont feltehetően elbukta a lerakott pénzt, a vonatkozó kormányrendelet ugyanis úgy szól, hogy ha a pályázó az ajánlati kötöttség időtartama alatt visszavonja részvételét az árverésen, nem jár vissza a biztosíték.

 

Érdekes, hogy pár héttel a licit előtt fia párttársaival még tüntetést szervezett a Földet a gaz­dáknak! program ellen, amelyet gyalázatosnak tart. Édesapja üzleteit azonban nem kifogásolja a képviselő, pedig Hadházy Árpád a gyanú szerint a megyei agrárkamara elnökeként segített egy német-magyar szőlősgazdának, Twickel Györgynek az állami földek megszerzésében. Időközben pedig az is kiderült, hogy a politikus családja lényegesen több földet birtokol annál, mint amennyit Hadházy korábban állított.

A képviselő állítása szerint édesapja mindössze 6,5 hektár szőlőt művel, de édesanyjának is van majdnem 10 hektárnyi területe, testvére 1,4 hektárt, ő pedig 0,4 hektárt birtokol, így összesen 14 hektár földterülete van a családnak. Emellé vásárolt tavaly az LMP-s politikus édesanyja hathektárnyi erdőt Fácánkertben, több mint 11 millió forintért.
(teol.hu)

DURVA! – Strómanhálózat tagja volt Hadházy Ákos édesanyja

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a Fidesz Hadházyval szemben