in ,

Leonardo Bonucci az angoloknak: egyetek több tésztát! Videó

Leonardo Bonucci lett az Európa-bajnoki döntők legidősebb gólszerzője tegnap este

 

Leonardo Bonucci lett az Európa-bajnoki döntők legidősebb gólszerzője tegnap este, miután az ő találatával egyenlített ki Olaszország Anglia ellen, majd nyerte meg tizenegyespárbajban a finálét. A Juventus védője szót ejtett az 58 ezer angolról a Wembley-ben, akik nem várták meg a trófea átadását, és üzent is nekik: több tészta, több siker. De nemcsak nekik üzent, hanem a kólapakolgatós Cristiano Ronaldónak is. Sőt sörrel is emelte a tétet.

 

– Látni azt, ahogy ötvennyolcezer angol lelépett a stadionból, mielőtt átadták volna nekünk a kupát, egyedülálló érzés volt, amit élveztünk – szúrt oda Leonardo Bonucci a hazai drukkereknek, akiknek a csalódottsága érthető volt, ugyanakkor nem tisztelték meg az Európa-bajnok olaszokat azzal, hogy megvárják a díjátadót.

– Azt hitték, hogy a kupa itt marad Londonban – folytatta Bonucci még mindig a szurkolókról beszélve. – Sajnálom őket, de újta megtanítottuk a leckét. A kupát hazavisszük Rómába.

Utóbbi üzenetét a kamerákba üvöltve is nyomatékosította:

 

https://twitter.com/i/status/1414349897772371968

 

 

Ami a felvételen nem látszik, de ugyancsak beleordította a kamerába:

„Több tészta. Egyetek több tésztát!”

Érdekesség, hogy Angliában voltak olyan üzletek, amelyek a döntő napján elzárták az olasz ételeket, köztük természetesen a pizzákat és a különböző tésztákat a vásárlók elől. Úgy tűnik, most ez is egy tanulság.

De visszakanyarodva a meccshez, Leonardo Bonucci lett a találkozó legjobb játékosa, s az összes valaha volt Eb-döntők legidősebb gólszerzője 34 évesen és 71 naposan. Ezzel a német Bernd Hölzenbein rekordját döntötte meg, aki az 1976-os, Jugoszlávia elleni vesztes fináléban harmincévesen és 103 naposan volt eredményes.

– Ez egy valóra vált álom. Amikor készültünk Szardínián, valami megváltozott a múlthoz képest. Lassan egyre magabiztosabbak és egységesebbek lettünk. A mostani siker a hab a tortán, amely legendává tesz bennünket – fogalmazott Bonucci. – Harmincnégy meccs óta vagyunk veretlenek, csak annyit kellett tennünk, amit eddig tettünk. Se többet, se kevesebbet.

Végül az Eb legnagyobb poénjaként Bonucci a sajtójátékoztatón lezárta a torna elejének szponzorital-pakolgatós mizériáját, amelyet Cristiano Ronaldo kezdett el azzal, hogy az elé helyezett kólát arrébb tette, mondván, a víz egészségesebb. Bonucci az aranyéremmel a nyakában leült, meghúzta a sört és a kólát is.

 

 

 

Ez volt a tökéletes lezárása az Eb-nek.

(Szalay Attila, magyarnemzet.hu)

Add tovább!


;

Mostantól még nehezebb közlekedni Budapesten – Indul a Blaha felújítása

Íme Szebeni István (Tv2) letiltott írása