in , , ,

Lengyel kormányszóvivő: nem lesz gyakorlati jelentősége az Európai Bíróság ítéletének a menekültelosztási kvóták tekintetében

Nem lesz gyakorlati jelentősége annak az ítéletnek, amelyet az Európai Bíróság a menekültelosztási kvóták teljesítése ügyében hozott Lengyelországra, Magyarországra és Csehországra vonatkozóan

Nem lesz gyakorlati jelentősége annak az ítéletnek, amelyet az Európai Bíróság a menekültelosztási kvóták teljesítése ügyében hozott Lengyelországra, Magyarországra és Csehországra vonatkozóan – jelentette ki Piotr Müller lengyel kormányszóvivő csütörtökön.

Az ítéletnek “nem lesz gyakorlati jelentősége, mert a relokációs döntések 2017 szeptemberében véglegesen hatályukat vesztették, teljesítésük már lehetetlen” – mondta Müller a PAP hírügynökségnek. Az Európai Unió luxembourgi székhelyű bíróságának csütörtöki ítélete szerint a három közép-európai ország nem teljesítette az uniós jogból eredő kötelezettségeit, amikor megtagadta, hogy eleget tegyen a nemzetközi védelmet kérelmezők áthelyezésére szolgáló ideiglenes mechanizmus előírásainak.

 

A lengyel kormány tudomásul veszi a bírósági döntést, a menekültátirányítási döntések végrehajtásának elutasítása azonban szükséges volt Lengyelország belbiztonsága, az ellenőrizetlen migrációval szembeni védekezés miatt – hangoztatta Müller.

Felidézte: Lengyelország és a visegrádi csoport “kemény álláspontjának” köszönhetően az Európai Unió változtatott migrációs politikáján, lemondott a kötelező menekültelosztásról. A kvótát az uniós tagállamok többsége nem teljesítette, az Európai Bizottság viszont csak Lengyelországot, Magyarországot és Csehországot perelte be – mutatott rá a lengyel kormányszóvivő, úgy ítélve meg, hogy a brüsszeli testület hozzáállása ezért “az egyenlő bánásmód hiányáról tanúskodik”.

(pestisracok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Bayer Zsolt – Magyarországon lopakodik a diktatúra, nagyon kell figyelnünk! – kiáltott fel Bernie

Na, ezért kell mielőbb kilépni az EU-ból! EP: újabb támadást sürgetnek Magyarország ellen