in ,

Lehet sivalkodni: Mészáros Lőrinc volt a legbőkezűbb adományozó idén

Első alkalommal idén jelent meg összeállítás arról, hogy kik voltak az adott évben a legbőkezűbben adakozó magyarok.

Első alkalommal idén jelent meg összeállítás arról, hogy kik voltak az adott évben a legbőkezűbben adakozó magyarok. A listából kiderül, hogy Mészáros Lőrinc csaknem másfél milliárd forintot fordított jótékonysági célra, ezzel csaknem háromszorosát adományozta el vagyonának, mint a második helyezett – írja az index.hu.

A legjótékonyabb magyarok 2021 kiadvány elkészítéséhez mintegy 200 magyar üzletembert, vállalkozót, közéleti személyiséget kerestek fel a Napi.hu munkatársai, hogy vallomásaik, beszámolóik, motivációik bemutatásával népszerűsítsék az adományozást Magyarországon – számol be a portál. A társadalmi felelősségvállalás keretében nyújtott adományokról ugyan a legtöbb érintett nem szívesen nyilatkozik, az összesítésből viszont fény derül a legbőkezűbb adakozók személyére és az általuk erre a célra fordított összegek nagyságrendjére is. 

A listavezető Mészáros Csoport alapítója, Mészáros Lőrinc lett, akinek magánadományai 2021-ben meghaladták az 1,4 milliárd forintot, az elmúlt fél évtizedben pedig az 5,1 milliárd forintot. A lista második helyezettje félmilliárd forintos összeggel a Docler Csoport alapítója, Gattyán György lett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokán pedig 400 millió forintot meghaladó adományozási összeggel a Duna Csoport tulajdonosa, Szijj László áll. Az első ötben találjuk még a WHB csoport vezetőjeként Paár Attila építőipari nagyvállalkozót, valamint az Indotek Group partnereként a négygyermekes családanyát, Hermann Kamillát. A top 5-be éppen hogy nem fért be Varga Zoltán, a Centrál Csoport alapítója a maga 172 millió forintra rugó adományozási összegével.

A kiadvány szerkesztői már a megjelenéskor is elmondták, ami most, az internetes megjelenéskor is hangsúlyos: a mintegy kétszáz tehetős ember megkérdezésén alapuló összeállítás hiányos abból a szempontból, hogy sok olyan magánadakozó nem szerepel benne, aki biztosan a legbőkezűbbek között van – olvasható az Indexen.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Gulyás: Márki-Zayt a sajátjai is kiröhögték

Gulyás: november elsejétől a tömegközlekedési eszközökön kötelező lesz a maszkviselés