in ,

Lebuktak: a Momentum ismét a románokat támogatja az erdélyi választáson!

a Momentum megint a román testvérpártja mellé állt

Csakúgy, mint a tavalyi román elnökválasztáson és az idei helyhatósági voksoláson, a Momentum megint a román testvérpártja mellé állt. Ráadásul a magyarok bejutása egy hajszálon múlhat.

A mai napon parlamenti választásokat tartanak Romániában. Egy ilyen helyzet az anyaországi magyar pártok számára mindig vízválasztó, hiszen világossá kell tenniük, hogy ki mellé állnak. Miután Fekete-Győr András és a Momentum korábban óriási felháborodást váltott ki azzal, hogy tavaly és idén ősszel is egy román csapatot, az USR-Plus kombinációt támogatták az ottani választásokon a magyar erők helyett, most megpróbálták elsunnyogni az elköteleződésüket. Viszont így is lebuktatták őket, méghozzá nem mások, mint a saját szövetségeseik!

Az LMP-s Ungár Péter tulajdonában álló Azonnali ugyanis pár napja interjút készített Dan Barna pártelnökkel (USR-Plus), amiben a következő kérdés-válasz hangzott el.

Kérdező: “A Momentum jelezte-e, hogy támogatja az USR PLUS jelöltjeit a mostani parlamenti választáson, ahogy tette azt az önkormányzati választás előtt? Ha igen, milyen formában?”

Dan Barna: “Igen, támogatnak. De nemcsak ők, hanem mások is. Az egész Renew Europe-frakciótól kaptunk üzeneteket, ahogy mi is szoktunk küldeni üzenetet, amikor más államban vannak választások.”

Nincs mit szépíteni a helyzeten, a Momentum megint románok mellé állt a magyar pártok szövetsége helyett. Mivel a parlamenti küszöb 5 százalék, a magyarok pedig az utolsó mérés szerint 5,1 százalékon állnak (plusz a hibahatár), bizony még pár száz szavazat is dönthet a bukaresti magyar képviselet erejéről.

Vegyük észre, hogy mindez nem véletlen. Az úgynevezett Momentum ugyanis szinte AKÁRHOL létezhetne, hiszen ők nem VALAHOL vannak otthon a világban.

 

Gyakorlatilag maguk vallották be ezt, mikor azt mondták az USR-Plusra, hogy „ők a Momentum Romániában”. És nyilván lehet majd Momentum bárhol, ahol csak azt néhány pénzember szükségesnek látja. A marketingesek fél nap alatt összeütnek egy ilyen márkát, körülbelül ugyanannyira globális termékről beszélhetünk a libsi elitfiatalok esetében, mint mondjuk amilyen a Milka csoki.

Ezért van az, hogy Fekete-Győrt és a többi nemzetközi liberálist nem érdekli a nemzeti érdek. Ők nagyjából Vlad Dracul törcsvári kastélyának magasából tojnak az erdélyi magyarság megmaradásáért folytatott heroikus küzdelmre. Ha a nemzetközi Soros-pártokról van szó, akkor Bukarestbe küldenek támogató üzeneteket ezerrel, meg románizálódva mondogatják, hogy SZUKCSESZ (sikert!), és ezért hívják úgy Erdélyt, hogy ARDEAL. Egy sorminta ez, ugyanezt csinálta Rákosi – neki dolgozott Donáth Anna papája – , Kádár – akinek Fekete-Győr nagyapja a megyei helytartója volt -, Grósz Károly és Medgyessy Péter, na meg persze Gyurcsány is.

Befutott tehát a bukaresti gyors, menetrendszerűen jött el a baloldalon 2004. december 5. politikai másnapja, 2020. december 6.

 

(drot.info, vadhajtasok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hardy Mihály arra utalt, hogy kivégeztetné Orbán Viktort – Ez uszítás! Hol vannak a hatóságok ilyenkor?

Bayer Zsolt: az egész nyugati civilizáció ott lóg az ereszen