in ,

Le Pen az Európai Unió “őrült bevándorláspárti politikája” ellen kampányol

Marine Le Pen, a francia jobboldali Nemzeti Tömörülés (a korábbi Nemzeti Front) elnöke vasárnap elítélte az Európai Unió “őrült bevándorláspárti politikáját”

Marine Le Pen, a francia jobboldali Nemzeti Tömörülés (a korábbi Nemzeti Front) elnöke vasárnap elítélte az Európai Unió “őrült bevándorláspárti politikáját”, amelynek szerinte Emmanuel Macron államfő aláveti magát, s üdvözölte, hogy pártja elképzelései szerinte már hatalomra jutottak Magyarországon, Lengyelországon, Ausztriában és Olaszországban.

 

A dél-franciaországi Fréjusban pártja mintegy nyolcszáz aktivistája előtt tartott közel egyórás politikai szezonnyitó beszédében Marine Le Pen – a tavalyi elnökválasztás tematikájával szakítva – visszatért az apja által több, mint negyven éve alapított radikális mozgalom hagyományos témáihoz, a bevándorlás és a közbiztonság kérdésköréhez, s azokat jelölte meg a jövő évi európai parlamenti választás előtt a Nemzeti Tömörülés legfőbb kampánytémáinak. Marine Le Pen úgy vélte, hogy a francia kormány “aláveti magát Brüsszel őrült bevándorláspárti politikájának”.

A prefektusoknak manapság egyetlen dolga van, a migránsok elhelyezése. (…) Ehhez az őrült politikához, amely a franciák többségét elkeseríti, ömlik a pénz, miközben a hajléktalanokra nem jut pénz

– mondta a pártelnök.

A történelemben még soha nem láttunk olyan népet, amely ilyen szívesen szervezi meg a területe visszafordíthatatlan elárasztását, amely a szociális kiadások összeomlásához vezet, előrevetíti a kultúrája megkérdőjelezését és beprogramozza az identitása eltűnését, valamint súlyosbítja a biztonsági problémákat

– tette hozzá.

Ebből a (…) Franciaországból mi nem kérünk

– jelentette ki a radikális jobboldali politikus, s példaként említette Magyarországot, Lengyelországot, Ausztriát és Olaszországot, ahol a Nemzeti Tömörülés elképzelései szerinte már hatalomra jutottak. A nagygyűlésen Marine Le Pen pártjának szövetségesei, az Osztrák Szabadságpárt és az olasz Liga képviselői is jelen voltak. Marine Le Pen élesen bírálta az Európai Uniót, amely szerinte “nem Európa”, mert “semmilyen történelemhez, semmilyen hagyományhoz nem kapcsolható”, s helyét “az európai nemzetek Európájának” kell felváltania a jövő évi európai parlamenti választásokat követően. A pártelnök szerint a választásokon a nemzetek fognak szembeszállni az Európai Bizottsággal.

A nemzeti hullám, amely erősödik, erejével ki fogja söpörni ezt a régi világot

– fogalmazott.

Marine Le Pen beszédének jelentős részében Emmanuel Macron államfőt bírálta, akit a legfőbb ellenfeleként jelölt meg, s aki szerinte “nem egy ciklus elejét, hanem egy ciklus végét testesíti meg”.

Nem ismeri el a globalizáció kudarcát, amelyet annyira imádott és védett; kitart, és még fel is gyorsítja a bukást. Nincs nagy víziója, tapogatózik. Már nem lendületben van, hanem kínlódik

– mondta a francia elnökről Marine Le Pen. Jóllehet Marine Le Pen és tucatnyi párttársa ellen eljárás folyik az Európai Parlament szerint jogtalanul felvett uniós pénzek ügyében folyó vizsgálat keretében, s emiatt a Nemzeti Tömörülés nem kapta meg az állami támogatást és irodáinak harmadát kénytelen volt bezárni, egy csütörtökön közzétett felmérés azt mutatja, hogy a párt népszerű: a tavalyi elnökválasztáshoz hasonlóan fej-fej mellett az élen halad a kormányzó Köztársaság lendületben mozgalommal.

Ha most tartanák az EP-választásokat, a kormánypárt 21,5 százalékkal végezne az élen a 21 százalékos támogatottságú Nemzeti Tömörülés előtt. A 2014-es európai parlamenti választásokat Marine Le Pen pártja nyerte meg Franciaországban a szavazatok 25 százalékával.

Forrás/fotó: MTI

(forrás:pestisracok.hu)

Orbán felmosta a padlót az ellenzékkel

Az aljas ellenzék gyűlölködésre használta a Parlamentet