in , ,

Le Monde: megkezdődött a háború Orbán és Macron között

A francia baloldali lap szerint Európa jövője múlhat ezen a vitán

A lap szerint Európa legtöbb vezetője nem akar beszállni ebbe a vitába, a németek különösen ki akarnak maradni ebből.

 

A háború tehát megkezdődött. A tét nem kevesebb, mint Európa jövője. Két tábor: Orbán szemben Macronnal. Az ultrakonzervatív magyar miniszterelnök, az öreg kontinens migránsellenes szuverenistáinak a hőse szemben a liberális és önjelölt haladáspárti francia elnökkel, aki az Európai Unió elmélyítésének hirdetője”

– fogalmaz a cikk.

A francia lap mellett a cseh Mladá Frontá Dnes című újság is hosszabb cikket közölt pénteken a magyar miniszterelnökről – írja az MTI.

Kamil Struha, a lap szerkesztője az Orbán kibírhatatlan vonzása című jegyzetében úgy vélekedett: a magyar kormányfő sikerének titka, hogy képes tanulni saját vereségeiből, és azt követően a sikeresebb stratégiát választja.

Orbán számára ugyanis a hatalom a legfontosabb, de ezt nincs miért a szemére vetni, hiszen minden sikerre törekvő politikus célja ez kellene, hogy legyen”

– mutatott rá a szerző.

A szerző szerint Orbánt Angela Merkel és Emmanuel Macron ellenfelének lehet tekinteni, akik tartanak ideológiai befolyásának szélesedésétől az EU-ban. Orbán szeretné, ha az EU a szuverén nemzetállamok szövetségévé alakulna át, amelyek gazdaságilag nagyon szorosan együttműködnek, és szigorúan védelmezik külső határaikat.

A szerző azt is hozzátette kommentárjához, hogy Orbán Viktor szerinte nem autokrata, mint Vlagyimir Putyin, akivel nagyon jók a kapcsolatai.

(forrás: Pörge Béla, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Újabb hazaárulás és sunnyogás – Az MSZP tartózkodhat a strasbourgi voksoláson

Vekerdy Tamás libsi “sztárpszichológus” is nyivákolt egyet – Beszólt Orbán Viktornak, és nyílt levelet írt neki