in ,

Lázár nagy igazságot mondott ki: nincs különbség Kádár János árulása és az amerikai dollárok milliárdjaiból működő ellenzéki hazaárulás között

1944 és 1956 után ma is egy olyan világban élünk, ahol megszállnak egy szomszédos országot – jelentette ki az építési és beruházási miniszter Makón az ünnepi megemlékezésen.

Ha 1956–ban nincs megszállás és hazaárulás, akkor ma ugyanott tarthatnánk, ahol osztrák szomszédaink – jelentette ki az építési és beruházási miniszter szombaton Makón. Lázár János a makói önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésén azt mondta, ha a forradalom 1956 őszén nem csak néhány napig vagy egy hétig győzedelmeskedik, ha nem vonulnak be az oroszok újra, ha az amerikaiak nem árulják el Európát ismét, s Budapestet választják Szuez helyett, ha Kádár János nem árulja el Magyarországot történelmünk Ausztriához hasonlóan alakulhatott volna. A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus kifejtette, Ausztriából 1955–ben kivonultak az oroszok és lehetővé tették, hogy az osztrákok szabadon fejlődhessenek.

A megszállásnak és a hazaárulásnak minden korban megvan a maga jelentősége. 1944 és 1956 után ma is egy olyan világban élünk, ahol megszállnak egy szomszédos országot. Évszázadról évszázadra, évtizedről évtizedre a világ nagyhatalmait hol pénzügyileg, gazdaságilag, hol fizikai valójában is meg akarják szállni, és maguk alá akarják gyűrni a kisebbeket – közölte a miniszer. 1956–ra emlékezve minden magyar embernek – pártállástól függetlenül –

kötelessége elutasítani mindenféle megszállást közel s távol egyaránt

– hangsúlyozta Lázár János.

Úgy fogalmazott, nekünk magyaroknak a legfontosabb az ország függetlensége, önrendelkezése, az hogy szabadon dönthessük el, mit teszünk az életünkkel, és milyen irányba tereljük hazánk sorsát. Ehhez azonban olyan politikusokra, közéleti szereplőkre van szükség, akik a legfontosabbnak a nemzeti szuverenitás ügyét tartják – tette hozzá.    Ha Kádár János 1956–ban nem árulja el Magyarországot, más lett volna a világ, nem végeznek ki százakat, nem vetnek börtönökbe tízezreket, és nem kényszerítik az ország elhagyására több százezer honfitársunkat – mondta a politikus.

Lázár János leszögezte, ezért nagyon fontos, hogy mindenki értse, kik azok,

akik a haza ügyét szolgálják, s kik akik, akár keleti vagy nyugati megrendelésre, akár amerikai pénzből készek és képesek feláldozni azt.

Hangsúlyozta „ki kell vessük magunk közül azokat a politikusokat, akik elárulják az ország ügyét”. Nincs különbség Kádár János árulása és az amerikai dollárok milliárdjaiból működő ellenzéki hazaárulás között. A hazaárulás az hazaárulás 1956-ban és 2022–ben is – mondta.

Az 1956-os hősökért imádságot mondó Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök úgy fogalmazott, azért kell emlékeznünk azokra, akik kiálltak a szabadságért, függetlenségért, közösségükért, hazájukért, mert erre az emberségből fakadó szolidaritás kötelez bennünket. Ugyanakkor ünneplésre is van okunk, hiszen bár 1956 áldozatai látszólag le lettek győzve, de valóban ők a győztesek: mai szabadságunk, függetlenségünk nekik is köszönhető – mondta a püspök.

(MTI)

  

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Undorító magyarellenesség a HVG-n – A forradalom szimbólumán élcelődve emlékezett meg ’56-ról a HVG

Bayer Zsolt Vadon Janiról és az RTL-ről – Videó