in

Látjátok libsik? – A NAV szolgáltatásai egyedülállóak az Európai Unióban

Az adóhivatalok kormányablakba költözésével egyre több ember számára válik elérhetővé az adóügyek gyors és személyes intézésének lehetősége

A NAV szolgáltatásai egyedülállóak az Európai Unióban

Az adóhivatalok kormányablakba költözésével egyre több ember számára válik elérhetővé az adóügyek gyors és személyes intézésének lehetősége – mondta Varga Mihály Hódmezővásárhelyen. A tárcavezető kiemelte: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus szolgáltatásaival az Európai Unió adóhivatalainak az élvonalába került.

Kép letöltése

Fotó: NGM

Varga Mihály a hódmezővásárhelyi NAV-ablak átadása alkalmából elmondta, az adóhivatal bővítette a kormányhivatalokban igénybevehető szolgáltatásait, így már 89 adóügyet lehet ott intézni. A személyes ügyintézés mellett számos szolgáltatást nyújt még a NAV, és a legtöbb elektronikusan is elérhető. A miniszter emlékeztetett rá, hogy idén még többeknek készíti el az adóhivatal az szja-bevallását. Ezentúl az áfa-fizetésre kötelezett magánszemélyeknek, a mezőgazdasági őstermelőknek, valamint a cégeknek is segít a NAV. A munkáltatói adómegállapítást is átvállalja a hivatal, sőt még jövedéki adóbevallási tervezetet is készít.

Kép letöltése

Fotó: NGM

Varga Mihály kiemelte, hogy nemcsak az adózók pozitív visszajelzése, hanem az államkassza bevételi adatsora is azt igazolja, hogy megérte az adóhivatali szemléletváltás. Tavaly majdnem 609 milliárd forinttal több adóbevétel érkezett be, mint 2016-ban, mindezt úgy sikerült elérni, hogy 2017-ben 860 milliárdot hagytak az adócsökkentések összességében a lakosságnál, a családoknál és a vállalkozásoknál.

Kép letöltése

Fotó: NGM

A kormány az adócsökkentések révén elérte, hogy az EU legalacsonyabb mértékű társasági adóját, illetve a második legalacsonyabb mértékű személyi jövedelemadóját Magyarországon kell fizetni – hangsúlyozta a tárcavezető. Az adóhivatal szolgáltatásai (mint például a mentorálás, a támogató eljárás, a jövedéki adóbevallási-tervezet) már most is egyedülállóak és példaértékűek az Unióban. A cél az, hogy a NAV az Unió legversenyképesebb adóhivatalává váljon néhány éven belül – fűzte hozzá.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

(forrás:www.kormany.hu)

HOPPÁ! – Farage: Soros nem csak Magyarországnak valós probléma

Szopóágon Simicska Hír Tv-je – Megkezdődött a Hír TV leépítése