in ,

Szopóágon Simicska Hír Tv-je – Megkezdődött a Hír TV leépítése

MEGKEZDŐDÖTT A HÍR TV LEÉPÍTÉSE

Külső gyártásba kerülhet a Hír TV Riasztás című bűnügyi műsora – értesült Magyar Idők. Belső információk szerint a kiszervezésre a költségek csökkentése miatt van szükség. A kényszerű lépés már az új vezérigazgató, Faragó Csaba, korábbi ÁPV Rt. elnök, munkába állását jelzi. A kiszervezés azt is jelentheti, hogy a műsorkészítők elveszítik belsős munkavállalói státuszukat, a külsős cégtől pedig kevesebb fizetést kaphatnak. Úgy tudjuk, a tervezett racionalizálás több munkatársat is gondolkodóba ejtett a jövőt illetően.

Köztudott, hogy Simicska Lajos médiaportfóliója tavaly 3 milliárd forint veszteséget termelt. A Lánchíd Rádió a megszűnés szélén áll, bizonytalan a sorsa a Magyar Nemzetnek és a Hír TV-ben sem rózsás a kép. Megindult a munkaerőpiaci mozgás, információink szerint újabb munkatársak igazolhatnak át a jobboldali Echo TV-hez.

A 24.hu nemrég az írta, a gyenge nézettségi adatok miatt megszűnik a Hír TV tavaly indított Newsroom című műsora, amelyet Szöllősi Györgyi és Bodacz Balázs vezetett. Szöllősit néhány éve nagy reményekkel, milliós fizetéssel csábították át az MTV-től, de Kálmán Olga érkezésével háttérbe szorult. A jövőben csak egy heti politikai műsort vezet illetve beszélgetéseket moderál.

Kollégája, Bodacz Balázs is parkolópályára került, csupán külsős újságírókkal készített elemző műsorokban köszönti a nézőket. Az események egybevágnak azzal az értesülésünkkel, miszerint a Simicska csatornája a balliberális médiumokból érkező munkatársakat, mint a korábbi ATV-s Kálmán Olga, vagy a 168 órától érkező Lampé Ágnes, részesíti előnyben. Belső forrásaink szerint a tulajdonos célja a baloldali ATV meggyengítése, nézőinek megszerzése.

 

(forrás:magyaridok.hu)

Látjátok libsik? – A NAV szolgáltatásai egyedülállóak az Európai Unióban

Korrupció Gyurcsány üzleti érdekeltségeinél?? – A jegybank megindította a piacfelügyeleti eljárást az Altus ellen