in ,

Lánczi Tamás: Külföldi érdekcsoportok erőltetik az ellenzéki összefogást

Az úgynevezett balliberális véleményformálók a postás szerepét játsszák az ellenzéki összefogásos történetben, csakúgy mint 2014-ben

Az úgynevezett balliberális véleményformálók a postás szerepét játsszák az ellenzéki összefogásos történetben, csakúgy mint 2014-ben – hívta fel rá a figyelmet Napi aktuális című műsorunkban Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője.

Meglátása szerint a külföldi érdekcsoportok magyarországi képviselőik révén fejtenek ki lobbitevékenységet az ellenzéki összefogás érdekében, és azt látni, hogy a nyilvánosságon keresztül zsarolják az ellenzéki pártokat. 

 

A külföldi érdekcsoportok vélhetően nem nézik jó szemmel, hogy továbbra is marakodik egymással az ellenzék a visszaléptetések miatt, továbbra sem tudnak ugyanis megegyezni abban, hogy mely párt, mely körzetben léptessen vissza jelöltet a másik javára. A koordináció legfőbb gátja az, hogy az MSZP nem szeretne együttműködni az LMP szövetségesével, a Jobbikkal, az LMP pedig nem ül tárgyalóasztalhoz az MSZP szövetségesével, Gyurcsány Ferenccel.

Lánczi Tamás úgy véli, az ellenzéki pártoknak valójában nem áll érdekében az úgynevezett összefogás, hiszen kutatások is azt mutatják: ez az összeborulás nem tetszik a szavazóiknak, nem szeretnének egymás jelöltjeire átszavazni.

Az összefogás külföldi érdekcsoportok érdeke, a balliberális elitek szeretnék ezt látni, de a szavazók nem, a pártok érzik, hogy ez a szavazóiknak sem tetszik, ezért inkább ebből kifarolnának

– összegezte az elemző.

Lánczi Tamás kiemelte, a külföldi nyomásgyakorló csoportok nem akarnak építeni semmit, nem egy stabil baloldali kormányban gondolkoznak, az ő forgatókönyvük a káosz. Példaként hozta fel, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is elismerte: káosz, válság, elhúzódó tárgyalások és új választás jönne egy ellenzéki győzelem után.

 

ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális

(forrás:www.echotv.hu)

Ha az ellenzék hatalomra jut, veszélybe kerül a termőföld is

Fidelitas: Juhász Péter távozzon a közéletből!