in ,

Kunhalmi a saját választói szájába köpött – Munka helyett külföldön nyaral

KÖLTSÉGVETÉS: HITELTELENNÉ VÁLT A BALOLDALI KRITIKA, VAN, AKI MÁR KÜLFÖLDÖN ÉLVEZI A NYÁR ÖRÖMEIT

Miközben jövőellenesnek nevezve hevesen támadta a jövő évi költségvetést, az MSZP-frakció mintegy fele meg sem jelent a büdzséhez benyújtott módosító javaslatok szavazásakor, így saját indítványaikra sem mondtak igent. A költségvetést ugyancsak keményen bíráló Gyurcsány Ferencék egy módosító javaslattal sem éltek.

 

 

Újra jelesre vizsgázott hiteltelenségből és a választóik iránti közönyből a baloldal. Miközben hétfőn a jövő évi költségvetéshez benyújtott módosításokról szavazott a parlament, Kunhalmi Ágnes (képünkön) a Facebookon tett közzé képeket olaszországi nyaralásáról. Az MSZP országgyűlési képviselője, választmányi elnöke Verona építészete, majd a Monte Baldo orma után éppen Sirmione partjait csodálta ahelyett, hogy saját öt, illetve párttársai további tucatnyi módosító javaslatára mondott volna igent a Házban.

De nem Kunhalmi volt az egyetlen a szocialisták közül, aki nem szavazott vagy részt sem vett a hétfői ülésen. Történt mindez úgy, hogy az MSZP korábban jövőellenesnek titulálva hevesen támadja a 2019-es büdzsét, és nem győzi hangoztatni, hogy az egészségügyi vagy a szociális területen önálló költségvetési tervezetet tett le az asztalra.

A parlamenti jegyzőkönyvekből kiderül, hogy az MSZP-frakció mintegy fele nem szavazott a párt saját módosító indítványairól. Nem tartotta ezt fontosnak Hiller István, Hiszékeny Dezső, Mesterházy Attila, Molnár Gyula, Molnár Zsolt és a párt elnöke, a baloldali értékekhez való visszatérést, szolgáltató MSZP-t ígérő Tóth Bertalan sem. Náluk sokkal lelkiismeretesebbnek bizonyultak a Jobbik, az LMP, a Párbeszéd és a DK jelen lévő képviselői, akik kivétel nélkül a szocialisták valamennyi javaslatát támogatták – míg a kormánypárti képviselők elutasították azokat.

A parlamenti jegyzőkönyvekből kiderül az is, hogy a jövő évi költségvetéshez összesen 810 módosító javaslat érkezett, legtöbbjük a Jobbiktól, majd az LMP-től és a szocialistáktól. A Demokratikus Koalíció képviselői viszont egyáltalán nem erőltették meg magukat, így miközben durván bírálták a 2019-es büdzsét, egyetlen módosító indítványt sem tettek.

Egyébként Gyurcsány Ferenc pártelnök sem tartotta fontosnak, hogy megjelenjen a hétfői ülésen, míg Oláh Lajos kivételével valamennyi DK-s képviselő szavazott. A Magyar Idők szerette volna megtudni, hogy az MSZP számos képviselője miért nem vett részt a szavazáson, ám a párt sajtóosztálya lapzártánkig nem reagált megkeresésünkre.

(forrás: Bákonyi  Ádám, magyaridok.hu)

Trump ismét sokkolta a Soros-féle liberálisokat és a médiát

DÖBBENET – Románok tüntetnek a magyar nyelv használata ellen