in ,

Korrupt EU – Azonnali vizsgálatot rendelt el Von der Leyen a korrupciógyanúba keveredett volt migrációs biztos miatt

A Politico értesülései szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke azonnali vizsgálatot rendelt el, amelynek során az uniós tisztviselőknek tisztázniuk kell kapcsolatukat Dimitrisz Avramopulosszal.

A Politico értesülései szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke azonnali vizsgálatot rendelt el, amelynek során az uniós tisztviselőknek tisztázniuk kell kapcsolatukat Dimitrisz Avramopulosszal. Az Európai Unió volt migrációs biztosa szintén érintett az Európai Parlament (EP) korrupciós botrányában.

A portál beszámolója szerint az egyes biztosi kabinetek email-üzenetet kaptak, amely azt firtatta, hogy az egyes képviselők kapcsolatban álltak-e bármilyen módon Avramopulosszal 2021. február 3. és 2021. december 1. között, amikor a görög politikus a Fight Impunity (Küzdelem a büntetlenség ellen) nevű nem kormányzati szervezet tiszteletbeli elnökségi tagja volt. A kérdések között szerepelt továbbá, hogy a címzettek a szervezet más képviselőivel kapcsolatban álltak-e. A címzetteknek rövid időn, délelőtt fél 11-ig válaszolniuk kellett. Mint felidézik, Dimitrisz Avramopulosz a nem kormányzati szervezet tiszteletbeli elnökségi tagjaként olyan ügyekben is lobbizott, amelyekért megbízatása nem volt felelős. A 2019-ben létrejött szervezetet egyébként Pier Antonio Panzeri, volt EP-képviselő alapította, akit korrupció, valamint pénzmosás vádjával vettek őrizetbe. A Politico egyúttal arról is beszámolt, hogy az Európai Bizottság Dimitrisz Avramopulosszal is felveszi a kapcsolatot az ügyben.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Mindenszo.hu kommentár: Ursula SMS-eivel mi lesz????

 

 

 

Ez a Telexes hülyegyerek kérdezgette a miniszterelnököt, hogy mikor vonul vissza – Miért vonulna vissza?

Jó hír a magyaroknak! Hivatalos: átlagfogyasztás felett sem emelkednek a gáz- és áramárak januártól