in ,

Koronavírus: Fantasztikus sikert értek el magyar kutatók, amivel lehetőség lesz a vakcinák kifejlesztésére

Izolálták a koronavírust

Kiss Zoltán virológus vezetésével elsőként sikerült izolálni az új koronavírust Magyarországon. Ezzel lehetőség nyílik a hazai vakcinák kifejlesztésére – jelentette be Müller Cecília.Hamarosan elérhető lesz a vírus élő és nem élő formája a nemzetközi kutatók számára. A kutatóink az elsők, akiknek ez Magyarországon sikerült.A védőoltások nem halasztódnak – mondta Müller Cecília. A kampányoltások esetében átszervezés kell, mert iskolákban adják ezeket. Semmilyen károsodás nem éri azokat, akik néhány hónappal később kapják meg az oltást.

Tovább bővítjük a vizsgáló laboratóriumok körét, szeretnénk a logisztikát is megkönnyíteni – mondta kérdésre Müller Cecília. A WHO iránymutatása alapján dolgozunk a teszteket illetően – tette hozzá. Ketten vannak súlyos állapotban, bőségesen áll rendelkezésre lélegeztetőgép, és újabbakat szereznek majd be. Jelenleg 2000 gép van – mondta Müller Cecília.

Müller Cecília elmondta, hogya daganatos betegek ellátása nem halasztható kategória.Ha ilyen előfordul, akkor az NNK-hoz kell fordulni, mert intézkednek.

(Kovács András, origo.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Sajtóklub a koronavírus árnyékában – Videó

Ez baj! Eltűnt egy CEU-s pakisztáni egyetemista, aki potenciális koronavírus-hordozó lehet