in ,

Klímahiszti – Klímavészhelyzet???? Az meg mi a frász??? – Magyarországon a klímaváltozás szempontjából nincs krízishelyzet

Megy a hülyítés….

A klímaváltozást senki sem tagadja, azonban annak mértéke, és a zöld színbe bújt kommunista politika hisztéria gusztustalan. Jönnek az ellenzéki normálatlanok, és klímavészhelyzetet akarnak kikiáltani Magyarországon. Amikor megkérdezték Tordai Bencét az ATV stúdiójában, hogy mi az a klímavészhelyzet, fingja sem volt róla. Azért, mert egy blöff.

Íme a hivatalos hír a klímaváltozásról:


Magyarországon a klímaváltozás szempontjából nincs krízishelyzet

Magyarországon a klímaváltozás szempontjából nincs krízishelyzet, de arra fel kell készülni, hogy a kedvezőtlen hatásokat nem lehet kerítéssel megállítani – mondta Szöllősi-Nagy András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem víztudományi professzora az M1-en kedden.

Gyakoribb lesz a szélsőséges időjárás, a víz körforgása fel fog gyorsulni, több lesz az árvíz és az aszályos időszakok, területek. A megoldás az lehet, hogy a vízfelesleget nem vezetjük el, hanem tároljuk, hogy szükség esetén felhasználható legyen – mondta a szakember.

Túlzónak nevezte azokat a prognózisokat, amelyek szerint már csak néhány vagy egyetlen év maradt, hogy megfordítsa az emberiség a kedvezőtlen folyamatokat. Ha azonban a kormányok nem teljesítik vállalásaikat, és az évszázad végéig nem sikerül 2 Celsius-fok alatt tartani a hőmérséklet emelkedését, akkor valóban elérhetünk egy olyan „átbillenési pontot”, amin túl visszafordíthatatlanná válnak bizonyos folyamatok.

A hőmérséklet emelkedése mellett a népességrobbanás is nagy kihívás. A 20. században az emberiség létszáma a háromszorosára, 2 milliárdról 6 milliárdra gyarapodott, a vízkivétel pedig a hatszorosára – ismertette Szöllősi-Nagy András.

Hozzátette: a reális prognózisok szerint a végpont 2120-ban a 12 milliárdos népesség lehet, amely már valóban az emberi létet fenntartó ökoszisztémákat fenyegeti. Magyarország azonban szerencsés, hisz a Kárpát-medence alján fekszik, jelentős vízgyűjtő területen, továbbá nagy felszín alatti víztartalékokkal is rendelkezik.

(hirado.hu)

Tiborcz életmentő műszert adományozott a Gyermekgyógyászati Klinika újszülött- és gyermek intenzív osztályának

Hoppá! Így zongorázik Varga Judit igazságügyminiszter – Videó