in ,

Kiderült a teljes igazság: Orbán tehet a szurikáta haláláról (is)! – Ez már a libsi média teljes agyhalála!

Szerencsére nem kellett sokat várni rá, hogy megtudjuk, mi okozta valójában a kecskeméti vadaspark vemhes szurikátájának halálát.

Természetesen Orbán és a Fidesz politikája. Az értesülést a Pesti Bulvár nevű „tényfeltáró” portál tette közzé még szerdán, de sajnos csak ma vettük észre. A késedelemért ezúton is bocsánatot kérünk.

Aki lemaradt volna a hét legfontosabb belföldi-belpolitikai eseményéről, annak dióhéjban fölvázolnám. Az egész országot (tán a világot is) megrázta az a hétfői hír, hogy életét vesztette egy vemhes szurikáta a kecskeméti vadasparkban. A tragédia óriási hullámokat vetett, ami annyiból mindenképpen jó hír, hogy ezek szerint sok honfitársunknak nincsenek egyéb, komolyabb problémáik, fölháborodnivalójuk, jut erre is idejük, energiájuk. A népharagot az váltotta ki, hogy a kis állatka nem ágyban, párnák közt, vagy egy húsfeldolgozó üzemben, EU-konform áramütés révén szenderült jobb létre, hanem egy iskolás fiú „földhöz vágta” őt.

A gyermek – a kiírás ellenére – benyúlt a ketrecbe, a Zara nevű szurikáta ijedtében megharapta, a gyermek pedig (szintén ijedtében) próbálta lerázni magáról – így történt meg a baj. Az internet népe óriási haragra lobbant, egyesek a gyermek megverését, agyonütését, kivégzését, fölnégyelését javasolták mint egyedül üdvözítő válaszcsapást.

Szemet szemért! Gerjedelmüket fokozta, hogy volt olyan komoly hírforrás, amely az állat „elpusztításának” (Alfahír), „meggyilkolásának” (Estiújság), illetőleg „agyonverésének” (Nyugat.hu) nevezte a balesetet. (Éppen csak azt nem írták, hogy földarabolta és megette.) Mint tudjuk, sok kedves olvasó csak a cikkek címéig jut el – ők tehát csak annyit fogtak föl (már ha ez fölfogásnak tekinthető), hogy egy gyermek „meggyilkolta”, „agyonverte” a szurikátát.  Ezért indult hát a virtuális lincselés.

Sajnos, a szurikáta-mészárlás nyilvánvaló belpolitikai mozgatórugói eddig nem kerültek terítékre. Ezt az űrt pótolta most a Pesti Bulvár nevű oldal, amelynek főszerkesztője, Jabronka Richárd (az MSZP korábbi pápai alelnöke, egykori népszavás, stop.hu-s újságíró) szerdán összefüggést talált Orbán Viktor diktatúrája és a szurikáta értelmetlen halála között. A cikk ezzel a mértékadó címmel jelentkezett:

Orbán Viktornak is köze lehetett a szurikátához – megdöbbentő összefüggést találtunk. 

Az első mondat sem hagyja kétségek között az olvasót: „A miniszterelnök több ponton kapcsolódhat a szurikáta halálához – véljük mi.” Tehát: kapcsolódHAT. Jabronka feltételes módban írja le a tutit, hátha ezzel megússza a milliós kártérítési pereket. Ügyes. Majd jön a tényfeltáró fogalmazvány kifejtős része, amelyből megtudjuk: miközben szurikáták százezrei pusztulnak el naponta más állatok vagy az emberi faj rombolása miatt, addig Zara elhalálozása eltereli figyelmünket „a lényegibb történésekről”. A szerző szerint inkább kattintunk egy szurikátás hírre, mint hogy az új miniszterek milyen jövőképet festenek elénk. Innentől szó szerint idézem Jabronka közírót:

Hajlamosak vagyunk okfejtésekbe bonyolódni, etikai értekezéseket írni egy szerencsétlen esetről, mert a Fidesz már olyannyira felvitte az ingerküszöbünket az egekbe, hogy az se érdekelne minket, ha Rogán Antal annyi erdőt vágatna ki, mezőt szántatna fel, hogy nemhogy szurikáták nem élnének meg ott, de még a magyar földikutyák sem.

Itt tehát már egy ügyes húzással a Fidesz aljas politikáját (amivel fölvitte az ingerküszöböt), Rogán Antalt és a földikutyákat (értsd: a déli határkerítést és a migrációt) is beleszőtte írásába a szocialista politikus-gondolkodó, ami kivételes megfigyelőképességre, illetőleg jellemre vall.

Jabronka Richárd; forrás: papa-ma.hu

De a java még hátravan! Hiszen ha Rogánt belekeverte, miért ne keverné bele az ő főnökét is?

Attól tartok, hogy Orbán Viktor akarhatta így, hiszen más magyarázat nincs erre a teljesen szürreális jelenségre. Talán ebben a cikkben majd leírjuk, hogy milyen összefonódásai vannak a kormányfőnek a vadasparkkal, hogy esetleg fordítsuk a fejünket a politika felé is. Talán nem írjuk le.

Nyilvánvalóan Orbán érdeke volt tehát az egész! Ezt a vak is látja, valamint a hangok is megsúgták Jabronka Ricsinek. Tehát holtbiztos. Persze, nem kizárt, jó Richárdunk viccnek szánta a cikkét, kattintásokat akart gyűjteni az MSZP közeli szennyoldal fennmaradásához. Ezt a lehetőséget gyengíti, hogy Richárd – eddigi páratlan munkásságát ismerve – nem az a tréfálkozós fajta. Nem is állna neki jól, ha a szakmányban gyártott bulvárganéból kikandikálva hirtelen elkezdene viccelődni. De szerencsére nem is szokott. Másrészt: amit és ahogyan leírja az Orbán-szurikáta-affért, nem tűnik viccesnek. Nem egy Hofi, na. De ha vicc volt, akkor mi is visszaszívjuk!

Vezető kép: PS-montázs

 

(forrás: Pilhál Tamás,pestisracok.hu)

BRÉKING! – Karigeri kivágat 100 fát Zuglóban! Hol vannak a Ligetvédők??????

REMÉNYSGUGÁR! – Eljutott a Minority SafePack az Európai Parlamentbe