in ,

BRÉKING! – Karigeri kivágat 100 fát Zuglóban! Hol vannak a Ligetvédők??????

Csaknem 100 fát vágat ki Zugló polgármestere a Pillangó parkban a lakók tiltakozása ellenére.

Csaknem 100 fát vágat ki Zugló polgármestere a Pillangó parkban a lakók tiltakozása ellenére. Karácsony Gergely egyébként polgármesterként és civilként is többször ellenezte a fakivágásokat a Városligetben, ám most, ahogy Híradónknak mondta: ez szakmailag nem egy helyes döntés, de a felújítás miatt megteszik.

A Pillangó park felújítását a Karácsony Gergely vezette önkormányzat már évek óta tervezi. A csaknem fél milliárd forintos beruházás viszont az ott élőknek nem tetszik, ugyanis szerintük nem azt fejlesztik, amit kéne.

Egy helyi lakos szerint “ameddig a közbiztonság nincs rendben, ameddig Zugló nem tud rendet tartani, addig ide nem kellenek nekünk olyan eszközök, ami még több olyan embert vonzzon ide, akikre nekünk nincs szükségünk”.

Jelen Tamás zuglói fideszes képviselő szerint Karácsony Gergelynek meg kellene érteni az itt lakok álláspontját.

Azt látom, hogy egyébként érdemes lenne bázisdemokrata alapokra visszatérnie neki és a helyi polgárok véleményét maximálisan kikérni. Végül is azt kell mondani, hogy senki sincs igazán képben azzal kapcsolatban, hogy itt valóban mit szeretnének megvalósítani. Mindenki a legrosszabbat feltételezi – talán alappal – a Polgármesteri Hivatal terveivel kapcsolatban, hogy a járható utakat kicserélik ugyanolyan járható utakra csak drágán
– jelentette ki a képviselő.

A hét hektáros parkban több száz ember pihen, játszik és sportol nap mint nap. Az itt lakó embereknek ezek a fák jelentik a zöldterületet, ám az önkormányzat csaknem száz egészséges fa kivágását tervez itt a felújítás miatt.

Karácsony Gergely elmondta, hogy a kertészeti szakemberek véleménye szerint sokkal több fát kéne kivágni a Pillangó parkban, mivel a fák elhelyezése nem ideális, egymás elől veszik el a teret, és ezért nem tudnak megnőni.

Én azonban ezeket a szakmai érdekeket egy kicsit félredobva inkább a helyben lakók véleménye felé közelítve szeretném a lehető legminimálisabbra csökkenteni a fakivágások számát, úgyhogy azt gondolom, hogy néhány tucat fát fogunk végül is kivágni a parkban.
– mondta a polgármester.

A polgármester szerint a néhány tucat, azaz a 93 fa kivágása bár szakmailag helytelen, de a felújítás miatt elengedhetetlen.

Karácsony Gergely évek óta polgármesterként is és civilként is tiltakozik a Városliget projekt ellen. Egyébként Budapest legnagyobb közparkjában eddig 38 fát vágtak ki hivatalosan. Karácsony Gergely szinte minden ligetvédős megmozduláson a fák megmentéséért kampányolt, Zuglóban viszont most ő döntött a csaknem 100 többnyire egészséges fa kivágásáról.

ECHO TV

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nyílt levél a hazaáruló, gazember Ujhelyi Istvánnak

Kiderült a teljes igazság: Orbán tehet a szurikáta haláláról (is)! – Ez már a libsi média teljes agyhalála!