in ,

Kicsinyes politikai bosszú – Bige László vörösbáró cége leállítja az ammóniatermelést a gázárak növekedésére hivatkozva

A műtrágyagyártás leállásának komoly következményei lehetnek a mezőgazdaságra, így az élelmiszerárakra nézve is.

A Nitrogénművek Zrt. átmenetileg leállítja ammóniatermelését – tájékoztatta a vállalat szerdán az MTI-t. Közleményük szerint az ukrajnai háború rendkívüli helyzetet teremtett az európai és a magyar gazdaságban, a földgázárak több mint megduplázódtak és az energiaellátás biztonságának kockázata is felmerült.

„A mezőgazdaság működésének piaci alapjait is beláthatatlan módon befolyásoló kormányzati döntések, például a gabona exportkorlátozás, tovább növelik működési kockázatainkat, így ammóniatermelésünket átmenetileg leállítottuk” – fogalmaznak a közleményben.

A Nitrogénművek folyamatosan monitorozza a helyzetet és minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy újraindíthassa termelését és csökkentse a régió műtrágya importfüggőségét, de a magas energia-intenzivitású ammóniatermelés leállítása jelen piaci környezetben elkerülhetetlen volt – áll a közleményben.

(MTI)

 

Add tovább!

Mészáros Lőrinc budapesti szállodái megnyitják kapujukat az Ukrajnából menekülők számára – Eközben Bige László bezárja a gyárát, mert magasak az árak

A mandiner.hu nekiment végre Jusztnak és vásárhelyi máriának is