in ,

Ki volt az a félkegyelmű, aki erre a Lendvai Ildikó-klónra bízta a Szilvásy-ügyet?

Mészár Róza kúriai tanácsa tegnap bűncselekmény hiányában fölmentette a vádak alól Szilvásy György volt titokminisztert és társait a kémperben.

Mészár Róza kúriai tanácsa tegnap bűncselekmény hiányában fölmentette a vádak alól Szilvásy György volt titokminisztert és társait a kémperben. Lényegretörőbb lenne úgy fogalmazni: Mészár Róza, az MSZP korábbi többszörös alkotmánybíró-jelöltje fölmentette a hazaárulással fölérő vádak alól az MSZP-kormányzat három kulcsfontosságú tisztségviselőjét. MSZP-s az MSZP-st. Szívem szerint viszont inkább ezt írnám: elmegy az anyja keservibe Mészár Róza és a bírói kar azon része, amelyik elszabotálta a 2010 előtti maffiaállam elszámoltatását, futni hagyott számos köztörvényes politikai bűnözőt, címeres hazaárulót.

„A közéleti vonatkozású korrupciós ügyekben hozott fölmentő ítéletek politikai állásfoglalások. Nem igaz, hogy a bíróságok nem politizálnak. Minden bírónak van véleménye a politikai helyzetről. Persze, politikai rendezvényeken nem vesznek részt, de egy-egy ítéletben igenis megjelenik a bíró politikai elhivatottsága – annak a liberális elitnek a fölmentése, kimosása, amely ezekben az ügyekben kőkeményen benne volt. A bírák egy része nem tudta megbocsátani a kormánynak a bírósági átszervezéseket.” Ezt Budai Gyula korábbi elszámoltatási kormánybiztos nyilatkozta tavaly portálunknak. Szilvásyék tegnapi fölmentése, vagy például a Kerki-ügy, a Juhász–Fapál-lakásmutyi és sok más korrupciós botrány elsikálásának fényében nehéz nem igazat adni neki.

Nem tudom, önöknek feltűnt-e, de a bírói függetlenségért az elmúlt években nem nagyon aggódott sem az ellenzék, sem Brüsszel. Pedig mindkettő rutinos aggódó, különösen, ha valami túl jól, túl függetlenül, netán túl nemzeti alapon működik nálunk. 2012-ben, a bírók nyugdíj-korhatárának birizgálásakor volt legutóbb petíciózás, mutatóujj-felemelés, de azóta néma csönd.

Én viszont aggódom.

Hát hogy a francba kerülhet pártpolitikai ügy egy pártjelölt bíróhoz? Ki volt az az elvetemült, aki kiszignálta Mészár Rózára Szilvásyék hazaárulási perét?

Mészár Róza többször volt a szocialisták alkotmánybíró-jelöltje. De családi vonalon is van kapcsolata a baloldallal. Kedves férjura az a Varga Jenő, aki a Vectigalis Zrt. korábbi vezetőjeként kiváló kapcsolatokat ápolt magával Gyurcsány Ferenccel. A Gyurcsány–Szilvásy-kapcsolat bensőséges, csókos jellegét pedig talán nem kell bővebben ecsetelnem (daliás KISZ-es évek, balatonőszödi és Szalay utcai lízingügyletek, első és második Gyurcsány-kormány). Mészár Róza tehát önmagán (MSZP-jelöltség) és hitvesén keresztül (Gyurcsány-vonal) is „be van drótozva” a baloldalra. Ennél nyilvánvalóbb elfogultsági okot nehéz elképzelni. Ezért nemhogy a Szilvásy-ügy közelébe nem szabadott volna odaengedni, de én a Kúria épületébe sem eresztettem volna be a kémper tárgyalási napjain.

Agyrém, de ugyanez a Mészár Róza tárgyalhatta Molnár Gyula MSZP-elnöknek és Lakos Imre ex-SZDSZ-es politikusnak a korrupciós ügyét. És hogy, hogy nem, a végén fölmentette őket. Pedig Molnárt előzőleg a másodfokú bíróság még letöltendő börtönre ítélte!

És nem Mészár Róza az egyetlen, aki pártpolitikai kapcsolódása dacára komoly tisztséget tölthet be, s akár politikai ügyekben is dönthet. A honi Soros-hálózat egyik kulcsfigurájának, Majtényi Lászlónak a neje, Kárpáti Magdolna ugyancsak a Kúrián ítélkezik, ráadásul – mint azt a Tűzfalcsoport-blog tavaly kiderítette – választási ügyekben is ítélkezhetett. De ott van egy másik politikai „aktivista”, Cserni János, aki az Országos Bírósági Hivatalban Handó Tünde egyik kulcsembereként az igazgatásszervezési főosztályt vezeti. Cserni a balliberális oldal régi harcosa, 2004-ben például letöltendő börtönbüntetésre ítélte Bencsik Andrást, a Magyar Demokrata főszerkesztőjét egy Mécs Imre által indított rágalmazási perben. Cserni hibákkal teli ítéletét utóbb a Legfelsőbb Bíróság pénzbüntetésre enyhítette. Ugyanez a Cserni 2006 őszén nyílt levélben állt ki Gyurcsány Ferenc mellett. 2010-ben aztán fegyelmi eljárás indult ellene, amiért megalázó pamfletet írt a rendőrök által 2006. október 23-án összevert Révész Máriusz fideszes politikusról. Ezt egyébként a Galamus nevű balliberális szennyportálon jelentette meg, amelynek egyik alapítója is ő volt.

Független bíráskodás, mi? Ne röhögtessük egymást!

(forrás: Pilhál Tamás, pestisracok.hu)

Rettentő sivalkodásba kezdett az Amnesty International – Amnesty: A kormány újabb szintre emeli az intoleranciát és a rasszizmust

Szijjártó: Az USA aktívan részt vesz az ukrán-magyar konfliktus rendezésében