in ,

Két szavazópolgár beszélget…

A most következő történet kitalált, de messze nem fiktív.

Egy Fidesz–KDNP-szimpatizáns felkereste egyik ismerősét, hogy megpróbálja észérvekkel meggyőzni arról, hogy az április 8-i választáson a jelenlegi kormánypártokat támogassa szavazatával. – Szerbusz, kedves barátom – lépett be az ellenzékre szavazni szándékozó, sőt Fidesz-gyűlölő hírében álló ismerős ajtaján a fideszes szimpatizáns. – Te miért tervezed, hogy az ellenzékre voksolsz?

– Azért – kezdte a balliberális média által félrevezetett házigazda –, mert a Fidesz nem törődik a magyar egészségüggyel. – Nem? Akkor miért újítottak fel annyi kórházat, egészségügyi intézményt ez alatt a nyolc év alatt, mint amennyit korábban a rendszerváltás közel 30 éve alatt sem? Miért emelkedett soha nem látott mértékben az orvosok, egészségügyi dolgozók bére?

A balos szavazó erre nem tudott válaszolni, csak kötötte tovább az ebet a karóhoz: – Na, de az oktatás! Azt miért tette tönkre a Fidesz? – Tönkretette? Akkor hogyan lehetséges, hogy szinte megszámlálhatatlan iskola és tanintézmény újult meg 2010 óta, miközben az Orbán-kormány bevezette a pedagógus-életpályamodellt, amelynek következtében a 2013 óta tartó bérrendezés alatt átlagosan 50 százalékkal emelkedett a pedagógusok illetménye, és erre a célra 350 milliárd forintot költött az állam?

– De ebben az országban nincs jogállam! – csattant fel balos polgártársunk.

– Nincs? Hát hány tüntetést, tiltakozó megmozdulást oszlatott fel vagy veretett szét a 2010 óta regnáló hatalom? Megmondom: egyetlenegyet sem, még akkor sem, amikor a pontosan mai napig nem tisztázott céllal demonstrálók nyilvánvalóan akadályozták a forgalmat, például az Oktogonnál. Ellentétben az MSZP–SZDSZ-kabinettel, amelynek rohamrendőrei 2006-ban lovasrohamot és gumilövedéket zúdítottak az Astoriánál békésen emlékező tömegre, maradandó testi és lelki sérüléseket okozva több ezer embernek.

– De hát ezek lopnak! – szajkózta a ballib mantrát a jobb sorsra érdemes ember.

– Igen? Ha lopnak, akkor hogyan lehet négyszázalékos a gazdasági növekedés, rekordalacsony az államháztartás hiánya, hogyan csökkenhet folyamatosan az államadósság és hogy lehet, hogy mind az IMF-től, mind pedig az Európai Uniótól felvett hitelt visszafizettük, miközben csökkent a személyi jövedelemadó és az alapvető élelmiszerek áfája, az idősek számára pedig évente többször Erzsébet-utalványt és már nyugdíjprémiumot is fizet a kormány? – sorolta az észérveket a józanul gondolkodó választó.

– De ott van a kerítés! – ordította a türelmét egyre inkább elveszítő ballib ember, aki kezdte érezni: nemigen maradt már ütőképes lapja.

– Pont az a bizonyos kerítés az, amely megvédi Magyarországot az illegális migránsok ellenőrizetlen beáramlásától, miközben jól látható, hogy mi történt, történik azokban az országokban, ahol nem védték meg a határokat, milyen áldatlan állapotokat okoztak a kialakult párhuzamos társadalmak, miközben hazánk a béke szigete, a turisták nagy előszeretettel érkeznek ide, hiszen itt békében, biztonságban tölthetik szabadidejüket, nem kell tartaniuk terrorcselekményektől, olyanoktól, amelyek Nyugat-Európa számos városát megrengették az elmúlt években.

– De hiszen Orbánék nem szolidárisak a menekültekkel… – próbálkozott tovább a balliberális szimpatizáns. – Dehogynem. Csak 2017-ben több mint ezer, a hivatalos határátkelőhelyeken keresztül ideérkező, oltalomra, menedékre szoruló embernek adták meg a menekültstátust, természetesen miután megvizsgálták kérelmüket a hatóságok.

– A kormány sorosozik, tehát antiszemita! – ismételte meg a szélsőliberális médiumok hamis vádját az ellenzéki voksoló, miközben egyre inkább érezte, hogy érvei mennyire sántítanak. – Ha antiszemita, akkor hogy lehet az, hogy zsidó szervezetek egyöntetű véleménye szerint Magyarországon ma a zsidóság valódi reneszánszát éli, a magyar–izraeli kapcsolatok talán még sosem voltak olyan jók, mint most, gondoljunk csak Benjamin Netanjahu budapesti látogatására. Egyébként csak úgy emlékeztetőül: Soros György éppen Izraelben nemkívánatos személy.

A balliberális figura ezen a ponton veszítette el végleg az önuralmát, és a nagy, frappáns visszavágások mesterétől kölcsönzött kifejezést használta végső érvként: – Neked meg a jó édes anyádat, és egyébként is, takarodjon az Orbán! A józan gondolkodású kormánypárti szavazó erre már csak annyit válaszolhatott: áldott húsvétot!
(Juhász Attila, magyaridok.hu)

NE féljetek, üzenik a Békemenet vezetői

Egyre többen kérik számon Vonát