in

NE féljetek, üzenik a Békemenet vezetői

Kovács Zoltán: szeretettel várjuk a résztvevőket

Több mint kétszázezer emberre számítanak a március 15-i békemenet szervezői, annak ellenére, hogy a rendezvényt számos támadás és fenyegetés érte. Bayer Zsolt szerint a provokáción méltósággal túl kell lépni, azt pedig nem szabad megengedni, hogy megfélemlítsék a keresztény konzervatív tábort.

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) minden eddiginél több jelzést kapott arról, hogy provokátorok készülnek megzavarni a március 15-i békemenetet – közölte Bayer Zsolt, a békemenetek állandó résztvevője a CÖF vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A publicista a Magyar Időknek elmondta: a rendezvényt számos támadás is érte. Ezek közül a legsúlyosabb egy enyingi férfi üzenete. Ő azt írta ki a Facebook-oldalára: „Enyingről 30 kocsival megyünk fel. Rámegyünk a békemenetre! Aki ott lesz, vére folyik.”

Bayer Zsolt arra biztatja a keresztény konzervatív közösség tagjait, hogy ne féljenek, vegyenek részt a rendezvényen, és mutassanak erőt március 15-én. – A provokáción méltósággal túl kell lépnünk, azt pedig nem szabad megengedni, hogy megfélemlítsenek bennünket – mondta az újságíró, aki emlékeztetett: a békemenet elején egy molinót tartanak majd, rajta Kölcsey Ferenc szavaival: „A haza minden előtt.”

Csütörtökön Magyarország kifejezi a demokráciába vetett hitét

Csütörtökön Magyarország kifejezi a demokráciába vetett hitét
Fotós: MTI/Máthé Zoltán

Ezzel a jelmondattal akarják felhívni a figyelmet az országgyűlési választások tétjére. Szerinte és a rendezvény szervezői szerint ugyanis a kormány sorsdöntő harcot kénytelen vívni Brüsszellel, újabban az ENSZ-szel is azért, hogy hazánk ne váljon bevándorlóországgá.

Csizmadia László, a CÖF alapítója az MTI tudósítása szerint azt hangsúlyozta a sajtótájékoztatón, hogy a békemenet gerincét alkotó szellemi honvédőknek az az üzenetük, hogy akár tűzzel-vassal megvédik az asszonyokat, „a gyermekeinket és az unokáinkat” a támadásoktól. Ezért reméli, hogy minden asszony elkíséri majd a férjét a békemenetre, fűzte hozzá. Kérdésre válaszolva úgy vélekedett: az előrejelzések azt mutatják, hogy kétszázezernél biztosan többen lesznek a békemeneten.

Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője, aki ugyancsak aktív résztvevője a békemeneteknek, úgy fogalmazott, hogy a menet erejét az egymás iránti szeretet, egymás közelsége adja. Ezért arra biztat mindenkit, hogy nyitott szívvel jöjjön a rendezvényre, és ne reagáljon az esetleges útszéli bekiabálásokra. Fontos, hogy a világ értésére adják: Magyarország kifejezi a szeretetét és a demokráciába vetett hitét – mondta Bencsik András.

A rendezvény március 15-én a Bem téren kezdődik 11.30-kor. Az eseményen felszólal Lengyelország magyarországi nagykövete, illetve a békemenetre érkező lengyel csoport vezetője. A békemenet résztvevői aztán a Margit hídon átkelnek a főváros pesti oldalára, és a Kossuth térre vonulnak. Ott 14 órakor mond beszédet Orbán Viktor miniszterelnök.

Kovács Zoltán kormányszóvivő ezzel összefüggésben azt mondta tegnap, hogy szeretettel várják az Országháznál a békemenet résztvevőit is, és remélik, hogy minél nagyobb számban csatlakoznak majd közülük a Kossuth téri díszünnepség résztvevőihez.
(magyaridok.hu)

Agyhalál – Balhés székházostromlóval ellenőriztetné a választás tisztaságát a Momentum

Két szavazópolgár beszélget…