in

Brutálisan üldözik a kereszténységet a dzsihadisták

A Vatikáni Rádiónak adott nyilatkozatában arról beszélt egy egyiptomi jezsuita, hogy milyen is a keresztények helyzete a Sínai-félszigeten, itt akarnak ugyanis új területekhez jutni a dzsihadisták.

A Vatikáni Rádiónak adott nyilatkozatában arról beszélt egy egyiptomi jezsuita, hogy milyen is a keresztények helyzete a Sínai-félszigeten, itt akarnak ugyanis új területekhez jutni a dzsihadisták.

A Magyar Idők számol be Számir Kálil Számir, a római Pápai Keleti Intézet iszlamisztika tanárának március 8-án adott interjújáról, ahol arról beszélt, hogy az Irakból és Szíriából folyamatosan kiszoruló Iszlám Állam a Sínai-félszigeten próbál most terjeszkedni.

Az itt élő egyiptomi keresztény közösséget azonban az Iszlám Állam harcosai nem csupán lenézik, de ellenségnek tekintik és gyilkolják is őket, arra kényszerítve a kopt keresztényeket, hogy meneküljenek a félszigetről.

 

Bár Számír szerint egyes iszlamista fanatikusok számára a keresztényeknek teljes joguk van együtt élni a muszlimokkal, azonban nem rendelkeznek egyenlő jogokkal. Ez pedig azzal jár, hogy alárendelődnek az iszlámnak, és adót fizetnek. És ez még csak a jobbik eset.

Számír elmondása szerint a keresztények védelméért az egyiptomi kormány nem tett különösebb lépéseket, hiszen saját katonáit sem tudja megvédeni a terroristákkal szemben.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy Iszmáilijában, a Szuezi-csatorna partján menedékre lelhetnek a menekülni kényszerülő keresztények, akiket újprotestánsok, de muszlimok is befogadnak.

A közelmúltban tartották Kairóban a Szabadság és állampolgárság címmel ellátott konferenciát, ahol a főimám elítélte a Sínai-félszigeten pusztító keresztényellenes erőszakhullámot. Ezzel kapcsolatban Számír fontosnak tartotta kiemelni, hogy a főimám szavai üdvözlendők,

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Sínai-félszigeten tud is tenni valamit.”

A kairói konferenciára számos keresztény is érkezett. A közel-keleti pátriárkák szerint például nem szabad különbséget tenni állampolgárok között vallási alapon, hiszen az állampolgár fogalmára Az ember jogok egyetemes nyilatkozatában nem tesznek különbséget vallási, nemi, vagy más kritérium alapján.

forrás: 888.hu

 

Sivalkodás a Hír Tv-ben – süllyed a hajó

Quimby verse a nemzeti oldalról: „Ti még a Sátánnak is túl gecik vagytok,”