in ,

Kérdőre vonták a jobboldaliakat féregező Hont Andrást egy gyorsétteremben, mire ő verekedni kezdett (videó!)

Ez Hont Bandi

 

Pofozkodásba, köpdösésbe torkollt Hont András HVG-s megmondóember és egy jobboldali médiafogyasztó vitája az egyik fővárosi gyorsétteremben vasárnap este. A férfi – nevezzük Bélának – az étterem vitrin üvegén keresztül vette észre Hontot, majd úgy döntött videó üzemmódra kapcsolt telefonnal kéri számon a balliberális újságírót, amiért a napokban a 888.hu-nál dolgozó kollégákat, sőt bizonyos értelemben a jobboldali média szerzőit és olvasóit, akik Heller Ágnest kritizálni merték, “féregnek”, illetve “magyartalan idiótának” nevezte.

Hont András annyira felhúzta magát Béla viselkedésén, hogy kivertre a telefont a férfi kezéből, ezt követően egy pofon is elcsattant, majd Hont állítólag Béla hasának szegezte a fejét és megpróbálta lebirkózni. Béla végül egy “libsi” jelzővel és egy köpettel zárta le a vitát. Az incidensről videó is készült, ami vasárnap óta kering az éterben. A PestiSrácok.hu-nak sikerült megszereznie. 

 

 

Rögtön az elején szögezzük le: provokálni nem helyes! Azt pedig pláne elítéljük, ha valaki kulturált vita helyett köpdöséssel reagál, bármennyire is eldurvult helyzetre. Béla tehát hibázott. Még akkor is, ha egyébként abszolút normális hangon, Hont Andrást megszólítva, kerek, jól megfogalmazott kérdésekkel próbálta szembesíteni azzal, amit pár napja Facebook profiljára vetetett. Béla elveszítette az önkontrollt, és ezzel az erkölcsi fölényét is, amivel egyébként majdnem az utolsó pillanatig rendelkezett.

Hont András, aki újságíró, közszereplő, magát az erkölcs és az igazság mércéjének próbálja beállítani, ismét bebizonyította, hogy ostoba és ráadásul annyi férfiasság nem szorult belé, mint abba a hamburgerbe, amit elmajszolt a gyorsétteremben vasárnap este.

Hont András, aki eddig csak verbálisan bántalmazta a jobboldali érzelmű embereket, úgy gondolta neki, a liberálisok többlet szabadságával felvértezve szabad elmenni akár a tettlegességig is, ha elszakad a cérna… vagy éppen valami más homályosítja el az elméjét. Tehát ostoba. És, hogy miért mondom, hogy férfiatlan?

Amikor tudomást szereztünk az esetről, az első dolgunk volt, hogy megkeressük, és tőle személyesen kérdezzük meg, mi is történt valójában. Hont András portálunkat, az egyébként nő újságírót válaszra sem méltatta. Ellenben egy gyors képernyőfotóval kimentette privát üzenetünket és nyilvánosan közzétette Facebook oldalán, jól felkorbácsolva követőit, hogy aztán azon mulasson, hogyan gyalázzák a 888 újságírói helyett ezúttal éppen a PestiSrácok.hu-t.

Mi vállaljuk a szavainkat, nem úgy, ahogy a 888.hu olvasója kamerája előtt Hont András:

Kedves András! Füssy Angéla vagyok a PS-től. Érdeklődni szeretnék, mi az igazság abból, hogy verekedésbe keveredtél, vagyis, hogy elcsattant oda-vissza egy pofon egy gyorsétteremben? Ha megadod a számod, felhívnálak! Köszönöm! – így szólt a megkeresés, amit a délelőtt folyamán küldtünk el hivatalos közösségi oldalára. 

Ő a következő módon tálalta a megkeresésünket saját követői felé:

Egy magát újságírónak tartó valaki azzal keres meg egy újságírót, akit inzultálnak magánoldalán megjelent véleménye miatt, hogy “verekedésbe keveredtél, vagyis, hogy elcsattant oda-vissza egy pofon”. 

NA DE MI IS TÖRTÉNT VASÁRNAP ESTE ÉS KI ITT A FÉREG? 

Hont András augusztus 16-án illette kritikán aluli jelzőkkel a 888.hu újságíróját, aki Heller Ágnes Magyarország kereszténységét megkérdőjelező kijelentéseit merte górcső alá venni. Sőt mi több, megfogalmazása egyértelművé tette az általánosítást, miszerint nem csak egy szóban forgó cikk szerzőjének szánja ezen jelzőket, hanem a hozzá hasonlóknak, a kollégáknak, a portál olvasóinak, és úgy a mindezzel egyetértő jobboldali embereknek egyaránt.

Ez a véleménye Hont Andrásnak a jobboldali érzelmű emberekről

Lehet, hogy Béla akkor este nem találta meg telefonján keresztül a sérelmezett bejegyzést, amit idézett Hontnak, mi megtaláltuk:

Ha Kovács Zoltán, az összes 888-as féreg, a magyartalan idióták egymás tetejére állnak, akkor sem érik el annak a 89 éves néninek a bokazokniját, aki négy földrész egyetemein tanított.

Ez a bejegyzés ugrott be Bélának, amikor a gyorsétterem ablaküvegén át meglátta a hamburgert majszoló Hont Andrást. Gondolta, megkérdezi, hogy is értette, kire értette, hogy “féreg”, “Magyartalan idióta”.

Az este részleteire innentől fogva mind a ketten másként emlékeznek. Megtaláltuk Bélát, aki szerint ő igyekezett végig udvarias, de számonkérő stílusban beszélni Honttal. Odalépett hozzá, köszönt és megkérdezte, mit is értett azon a bizonyos bejegyzésen. Az arrogáns reakció, amit a videó végén is láthatnak Béla szerint annak tudható be, hogy Hont, – hogy is fogalmazzunk finoman – nem volt a helyzet magaslatán a késői órán… A helyett, hogy érvekkel próbált volna választ adni a feltett kérdésekkel, újra a pulthoz lépett, hátat fordítva Bélának, a következő szavakkal: “Hagyjál! Hülye vagy!”

Elsodorta a kezemből a telefont, majd megütött. Aztán a hasamnak szegezte a fejét és birkózni kezdett. Én javasoltam, hogy ha ennyire nagy fiú, akkor menjünk ki, ezzel letettem a telefonomat és táskámat – idézte fel a történteket Béla. Hozzátéve, hogy ez után Hont konkrétan úgy rávágta az étterem ajtaját, hogy a pultos fal fehér lett az ijedtségtől, nehogy betörjön a drága üveg.

Béla azt is elismerte, hogy később, amikor visszament a telefonjáért, valóban “libsi g..i” -nek nevezte és leköpte Hont Andrást.

A HVG-s kolléga, aki megkeresésünkre mostanáig nem reagált, a Facebook oldalán osztotta meg a történetet, a saját szemszögéből, ami persze egészen másként szól.

Hont András és a hamburger…

Szerinte egy nagy darab koronás címeres pólós férfi támadt rá, aki már az étterem ablaküvegén át kamerázta, majd bement az étterembe és megkérdezte, hogy miért tartja őt féregnek.

Körülbelül azt feleltem, hogy én azt nem tudom, mivel nem ismerem. A válasz nem elégítette ki, és közölte, hogy de ezt írtam. Mire megjegyeztem, hogy én biztos nem, hiszen nem ismerem. A telefonján kezdett scrollozni, csak nem sikerült megtalálnia a bejegyzésem, úgyhogy szóban közölte, hogy azt írtam: 888-as féreg, ami után még mindig elég nyugodtan kérdeztem, hogy talán a 888 alkalmazottja-e. Nemleges válasza után, nyugtáztam, hogy ez akkor nem róla szól – emlékszik hivatalos oldalán Hont, aki ezek szerint tényleg nem fogta fel, hogy jobboldali emberek százezreibe taposott bele gusztustalan bejegyzésével. 

A továbbiakban saját emlékezete szerint ő végig az áldozat szerepében volt, akit a pulthoz is követtek az arcába nyomtak egy mobilt és agresszívan kérdezgettek tovább. A történet egy része (ha úgy igaz, ahogy Béla mesélte) Hontnál valamilyen okból kiesett. Szerinte tejesen normális, hogy a fejébe száll a vér és fölveszi a harci pózt. Erre meg leköpik.

Ekkor már tolult föl a vér, fölvettem a fölfújt harciborz-pózomat, és elindultam felé. Némi visszahőkölés után, megpróbált utánam nyúlni és leköpött. Megkértem az eladót, hogy fogja meg a szemüvegem, az illetőt nekinyomtam a falnak, majd valahogy ki a boltból. Amikor megkísérelt visszajönni, még rátoltam az ajtót, majd másodpercek múlva az ajtórésen odaadtam neki bennmaradt telefonját.

Hogy milyen úriember ez a Hont András…

Úgy tudjuk az incidens néhány percig tartott, az étterem alkalmazottai némán nézték végig az eseményeket és nem foglaltak állást, rendőri segítséget sem kértek a rendbontók miatt.

Vezető kép: Facebook

(Füssy Angéla, pestisracok.hu)

Márki Márk bíróság elé áll – Rágalmazott

„Tombol” a diktatúra: Újra balettigazgató lehet az Orbán-gyűlölő balerina