in ,

Kárpát-medence – Orbán Viktor : Továbbra is a nemzetépítés a legfőbb közös cél

A megbeszélés aktualitását az adta, hogy pénteken tartják a soron következő magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozót Budapesten

TOVÁBBRA IS A NEMZETÉPÍTÉS A LEGFŐBB KÖZÖS CÉL

A magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozóról, a gazdaságfejlesztési programokról és a magyarországi választásokról is egyeztetett egymással hétfő délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSz) elnöke az Országházban – tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.

A megbeszélés aktualitását az adta, hogy pénteken tartják a soron következő magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozót Budapesten.

Ezzel kapcsolatban a mai megbeszélésen kiemelték: a két ország együttműködése folyamatosan mélyül, és egyre konkrétabbá válik, egyre több területre terjed ki – ismertette a sajtófőnök.

Hozzátette: Orbán Viktor ismét hitet tett az Európai Unió nyugat-balkáni bővítése mellett, ami a vajdasági magyarságnak is elsőrendű érdeke.

Pásztor István tájékoztatta a miniszterelnököt, hogy a VMSz kormányzati szerepvállalásának köszönhetően a magyar közösség ma már megbecsült része a szerb társadalomnak.

A tárgyaláson áttekintették a magyar kormány és a VMSz közös gazdaságfejlesztési programjának eddigi eredményeit és a végrehajtás ez évi ütemezését. A feladatok teljesítése időarányosan jól halad – állapították meg, kiemelve a kisvállalkozások támogatásának erősítését, és a föld- illetve házvásárlási programot, ami a leginkább hozzájárul a vajdasági magyarok szülőföldön maradásához.

(MTI-fidesz.hu)

(forrás:www.fidesz.hu)

HOPPÁ! – Netanjahu: Soros támogatja az afrikai migránsok melletti tüntetőket

Élő adásban szivatták meg Sebestyén Balázst a Rádió 1-en – Nem jött össze a „tolvaj magyarok” imázs terjesztése