in ,

Kari Gerit nem érdekli október 23 – A nemzeti ünnepen is büntették az autósokat Karácsony Gergelyék kerületében

Információink szerint több tucat autóst büntettek meg október 23-án a XIV. kerület egyes részein.

Információink szerint több tucat autóst büntettek meg október 23-án a XIV. kerület egyes részein. Bár hétvégente és az ünnepnapokon általában díjmentesen lehet parkolni a fővárosban, Zugló ezt a legutóbbi nemzeti ünnepen másképp gondolta, és könyörtelenül teleszórta mikuláscsomagokkal a pórul járt autókat.

A 888.hu tudomására jutott, hogy október 23-án a XIV. kerületben több helyen is fizetős volt a parkolás. Ezt a gyanútlan autósok ezt nem sejthették, hiszen a bevett szokások szerint hétvégén és az ünnepnapokon a többi kerületben díjtalanul ott lehet hagyni az utcákon az autókat.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Zuglóban szeptember elseje óta fizetős több olyan utca is, ami addig ingyenes volt. Az ügyből azért lett botrány, mert az új zónás rendszer bevezetésével a parkolási övezetek átláthatatlanok lettek, valamint irreálisan rövid türelmi időt adtak az autósoknak, így határidő lejárta után akár a saját házuk előtt parkolókat is megbüntethették.

Mindenki számít, csak az autósok nem!

Fotó: MTI Fotóbank

A zuglói önkormányzat szeptember 1-jétől tette fizetőssé a parkolást a Dózsa György út–Vágány utca–Hungária körút–Kerepesi út négyszögben, ahol október 23-án is bőszen osztogatták a mikuláscsomagokat.

A kerület szóvivője korábban azt állította, hogy számításaik szerint Zugló bruttó egymilliárd forintot is kereshet a fizetőssé tett útszakaszokkal.

Megkerestük az XIV. kerületi önkormányzatot és a Zuglói Közbiztonsági Non-Profit Kft.-t az ügyben, hogy mégis miért fizetős hétvégén és a nemzeti ünnepeken a parkolás a kerületben. Előbbi minden felelősséget áthárított a Fővárosi Közgyűlésre.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Arra a kérdésre, hogy miért nem lehetett ingyenesen letenni az autót október 23-án Zuglóban, azt a válasz írták, hogy a kerületeknek nincs is hatás- és jogköre dönteni ebben a kérdéskörben. Ez azonban igen erős állítás, hiszen pont a zuglói önkormányzat indítványozta, hogy legyen fizetős a parkolás a kerületben. Ők kérték a Fővárosi Közgyűléstől, hogy szavazzák meg a térítésköteles zónák létrehozását.

A Zuglói Közbiztonsági Non-Profit Kft. a cikkünk megjelenéséig nem válaszolt a levelünkre.

Tovább sarcolják az autósokat

A híresen zöld és biciklimániás Karácsony Gergely vezette kerület beszüntette a főváros legnagyobb P+R parkolóját. A 56-osok tere mögötti placcon működött a belváros felé vezető utolsó igazán nagy ingyenes parkoló, melyet Zugló kérésére egy mozdulattal kinyírtak. Ennek két igencsak fontos következménye lett: az autók beljebb tódultak a lakóházak közé, hogy ott keressenek ingyenes parkolási lehetőséget, másrészt a terület ma már nem egy parkoló, hanem egy randa aszfaltozott placc.

Fotó: MTI Fotóbank

Teljesen felesleges volt azt a zónát is fizetőssé tenni. A párbeszédes politikus vezette Zugló előtt egy cél lebegett: szívatni az autósokat, és egy kis plusz lóvét beszedni tőlük, amiért nem hajlandóak az ömlő esőben is biciklire pattanni, ahogy azt egy igazi, vérbeli liberális tenné.

(Bokor Gábor, 888.hu)

Minden ötödik német már nem német :(

Egy bíboros, aki azt gondolja: a nemzeteknek jogukban áll különbséget tenni menekültek és gazdasági bevándorlók között